www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Swedish Rally (JWRC)

Švédsko: RZ 9, 10, 11 - Stohl je out (Ohlasy)

4. února 2006 • 09:00

Všech pět dnešních rychlostních zkoušek se stalo kořistí jediného muže a to Marcuse Grönholma na voze Ford Focus WRC 06. Přestože se Sébastien Loeb všemožně snaží svého rivala dohonit, zatím se mu to nedaří. Na třetím místě je nyní Daniel Carlsson, který o něj neustále bojuje s Gigim Gallim.

V jedenácté rychlostní zkoušce se vůbec nevedlo jezdcům týmu Peugeot Norway. Manfred Stohl totiž skončil mimo trať a pro dnešek skončil. Jeho týmový kolega Henning Solberg zase poslal svůj Peugeot 307 WRC přes střechu a se značně poškozenou karoserií proťal cílovou pásku. Propadl se až na devátou pozici.

Postupně se ovšem stále výše dostává Janne Tuohino, který už je pátý. Mattias Ekström s Fabií WRC v posledních testech zrychlil a dostal se na šestou pozici. Jen těsně za ním je na sedmém místě Kristian Sohlberg, který vodí po zasněžených švédských tratích Imprezu tureckého týmu Atolye Kazaz.

Bodovanou osmičku uzavírá Thomas Radström. Petter Solberg se dnes presentuje skvělými časy a dokázal se již posunout na průběžnou čtrnáctou pozici. K bodovanému osmému místu mu však ještě zbývá dlouhá cesta. Navíc se mu znovu rozbila převodovka.

Jan Kopecký je šestnáctý. Stále vyrovnané výkony podává Pavel Valoušek, který je se Swiftem již na páté pozici. Jeho velký kamarád Martin Prokop už dnes nepokračuje.

Hlasy po RZ 11:

Sébastien Loeb: „Je těžké dohonit Marcuse. Zvolil jsem špatné obutí.“

Marcus Grönholm: „Už máme celkem slušný náskok. Teď musíme jen doufat, že vůz vydrží v pořádku až do konce.“

Daniel Carlsson: „Hodně to klouzalo, ale jinak OK.“

Chris Atkinson: „Na minulé zkoušce jsem přišel o všechny hřeby, takže jsem měl nyní velké potíže. Dokonce jsem udělal i hodiny.“

Petter Solberg: „Znovu mám poškozenou převodovku. Celý test jsem projel na čtverku.“

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist