www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Swedish Rally (JWRC)

Švédsko: RZ 12, 13 - Ekström drží pátou pozici

4. února 2006 • 10:00

Poslední dvě rychlostní zkoušky sobotní etapy vyhrál Sébastien Loeb, nicméně na Marcuse Grönholma nestáhl téměř žádný čas. Ten byl totiž vždy velmi blízko jeho dosaženého výsledku, a tak je jeho náskok před nedělní etapou na Francouze 25.1 vteřiny.

Zítra nás zřejmě čeká ještě velmi tvrdý souboj dvou Lancerů WRC. Galli je zatím čtvrtý, nicméně jistě se bude chtít dostat před Daniela Carlssona a dokázat tak, že on je jasnou jedničkou s vozem Mitsubishi.

Na skvělém pátém místě figuruje Mattias Ekström s Fabií WRC týmu Red Bull Škoda, který dnes zajížděl ve druhé polovině dne kvalitní časy. Jen se mu nepovedla závěrečná superspeciálka, ve které zajel až 21. čas.

Janne Tuohino se nenápadnou, ale velmi rychlou jízdou posunul postupně až na šestou příčku. Na Ekströma ztrácí před závěrečnou etapou pouhou desetinu vteřiny. Na dobré sedmé pozici je Kristian Sohlberg a osmý Thomas Radström.

Petter Solberg se rozhodl, že již bude pouze testovat svou Imprezu WRC a bavit diváky. Na superspeciálce však zřejmě svou rychlost přehnal a dojel do cíle s více než dvouminutovou ztrátou na vítěze.

Z českých jezdců spatřili dnešní cíl pouze dva. Jan Kopecký se díky trpělivé a bezchybné jízdě posunul již na třináctou pozici a Pavel Valoušek je mezi juniory na fantastickém čtvrtém místě.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist