www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Mikko Hirvonen se těší na Rallye Monte Carlo

2. ledna 2007 • 11:00

Finský pilot a dvojka továrního týmu BP-Ford WRT Mikko Hirvonen si myslí, že sezóna 2007 bude velmi zajímavá. Těší se především na úvodní soutěž seriálu mistrovství světa Rallye Monte Carlo.

Mikko dokázal v roce 2006 z deseti posledních soutěží osm dokončit na stupních vítězů. Ve Velké Británii se mu však cíl nepodařilo spatřit, jelikož poškodil hned v RZ 1 svůj ochranný rám a komisaři FIA mu nedovolili dále v rally pokračovat.

„V Monte Carlu začne vše od nuly. Všichni mají na kontě nula bodů a začne se bojovat o každou vteřinku,“ řekl na úvod Hirvonen. „Už se velmi těším na první rally, bude to vzrušující.“

„Citroën nasadí do seriálu mistrovství světa nový vůz. Subaru pojede na nových gumách a zpět bude také Sébastien Loeb. Určitě to bude boj v Monte Carlu.“

„Nyní mám v plánu dva testy. Jeden v Monte Carlu a druhý ve Švédsku. Doufám, že budeme schopni s Marcusem dojet na obou podnicích na stupních vítězů. Přes Vánoce jsme měli volno, ale nyní už vše běží nanovo. Rallye Monte Carlo jsem dokončil jen jednou, ale už jsem tam několikrát startoval. Chtěl bych letos dojet na stupních vítězů,“ pokračuje Hirvonen.

Finský mladík skončil v roce 2006 v šampionátu jezdců na vynikajícím třetím místě, když předstihl Sordá a Stohla až v závěru sezóny. „Jsem velmi spokojený s tím, jak se mi dařilo v roce 2006, především pak ve druhé polovině roku. Na začátku jsem měl často problémy s vozem, ale po letní přestávce už to bylo OK. Tým odvedl velmi dobrou práci.“

„Konec roku byl famózní. Už se také přibližuji Marcusi a to mě těší nejvíce. Ve Velké Británii jsem chtěl na něj zatlačit ještě více a dařilo se mi to, ale pak přišla ta rána a bylo po nadějích. Nám se sice nic nestalo, ale ochranný rám to odnesl hodně. I tak jsem si to ale užil,“ popsal ještě jednou situaci z Rally GB.

V roce 2006 také dosáhl Hirvonen na své první vítězství v seriálu mistrovství světa. „Byl to skvělý pocit. Chtěl jsem vyhrát už několik let a v Austrálii se mi to splnilo. Už jsem si říkal, jestli se mi to někdy podaří a nakonec podařilo. Už se těším na další triumfy,“ uzavřel povídání Hirvonen.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist