www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Swedish Rally (JWRC)

Švédsko: RZ 14, 15, 16 - Odstoupil Ekström i Aigner

5. února 2006 • 08:00

Švédská rally skončí pro tým Red Bull Škoda znovu obrovským neúspěchem. Přitom ještě po druhé etapě to vypadalo, že Ekström si jede pohodlně pro pátou příčku. Znovu se tak ukazuje, že Fabie WRC je sice v dobrých rukou konkurenceschopná, ale není příliš spolehlivá.

Nebo za tím může stát neprofesionalita týmu? To se ovšem můžeme jen domnívat a spekulovat o pravých příčinách vypadnutí obou jezdců v úvodu nedělní etapy. Ten pravý důvod se jistě nikdy nedovíme. Ekström měl údajně potíže již na příjezdu k RZ 14. Poté sice se zpožděním odstartoval, ale následně havaroval. Andreas Aigner měl v RZ 16 potíže s motorem, a ty mu znemožnily pokračovat dále.

Jediným pilotem, který tak ve Švédsku s vozem Škoda Fabia WRC ještě pokračuje, je Jan Kopecký, který se drží na jedenácté pozici. Jeho ztráta na vedoucího Grönholma je však obrovská +10:44.7.

Dnešní tři rychlostní zkoušky vyhrál Sébastien Loeb a stáhl náskok na vedoucího Marcuse Grönholma pod patnáct vteřin. Jistě se tedy máme na co těšit ve zbývajících třech testech. O třetí místo se stále perou oba jezdci s vozy Mitsubishi, kteří si své pozice také dnes již dvakrát prohodili. Nyní má malinko navrch Daniel Carlsson. Gigi Džali, jak jej přejmenoval komentátor české verze Eurosportu, je zatím čtvrtý.

Na páté pozici je již Janne Tuohino a šestý Thomas Radström. Ten se nechal slyšet, že dnes hodlá zaútočit také na Tuohina. Henning Solberg se od rána potýká s různými problémy a klesl až na osmou pozici. Před ním je Kosti Katajamäki s vozem Ford Focus WRC 04.

Petter Solberg jede také dnes naprosto naplno a kromě testování pro tým, chce pobavit také své fanoušky, kteří jej přijeli do Švédska podpořit.

Do dnešní etapy nastoupil díky systému SuperRally Martin Prokop, který je mezi juniory jedenáctý. Pavel Valoušek si ovšem vede znovu skvěle a drží si čtvrtou pozici.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist