www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Kdo by mohl získat titul v roce 2007 ?

5. ledna 2007 • 13:55

Sezóna 2007 ještě ani nezačala a již nyní se spekuluje o tom, kdo že by se mohl stát mistrem světa v roce 2007. Nejvíce šancí se samozřejmě dává dvojici jezdců Sébastien Loeb a Marcus Grönholm.

O něco lépe je na tom v současnosti ale Marcus Grönholm, který vyhrál hned tři soutěže z posledních čtyřech odjetých. Navíc Sébastien Loeb bude startovat po zranění ramene a v novém voze Citroën C4 WRC.

Nikdo tak zatím neví, jak obstojí nový speciál v Monte Carlu v konkurenci s již zaběhnutým Focusem WRC 06. Poprvé se také po dlouhé pauze ukáže Loeb v voze WRC a bude muset vydržet jet v plném tempu celé tři dny. Samotný Francouz však tvrdí, že je již ve stoprocentní kondici.

Nicméně nutno podotknout, že nesmíme zapomínat ani na ostatní jezdce. Mezi jinými se může znovu do popředí probít Peter Solberg, který pojede nově na pneumatikách BFGoodrich, zúročit své zkušenosti by chtěl také Mikko Hirvonen a na vybraných soutěžích se musí počítat i s Danim Sordém a Chrisem Atkinsonem.

Jak se tedy bude letošní seriál mistrovství světa vyvíjet si musíme ještě nějaký týden počkat, ale hodně napovědět by mohla již Rallye Monte Carlo, kde se jasně uvidí, jak na tom je Loeb v novém voze Citroën C4 WRC.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist