www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Swedish Rally (JWRC)

Švédsko: RZ 17, 18, 19 (cíl) - Grönholm vyhrál (Ohlasy)

5. února 2006 • 14:00

Sébastien Loeb se již nenechal před poslední rychlostní zkouškou vyprovokovat k žádnému bezhlavému útoku na Marcuse Grönholma a spokojil se se druhým místem. Marcus vyhrál poslední tři testy a může se tak v letošním roce radovat již ze druhého vítězství v novém týmu.

[F1RStrhující souboj o třetí místo pro sebe nakonec rozhodl Daniel Carlsson a čtvrtý skončil Gigi Galli. Ten měl neuvěřitelnou smůlu, když mu v RZ 19 přestal fungovat třetí rychlostní stupeň. Bezesporu největším smolařem se ale stal Janne Tuohino, který musel odstoupit z pátého místa, když se mu v poslední zkoušce porouchala jeho Xsara WRC. To pro sebe nakonec získal Thomas Radström.

Na šesté pozici proťal cílovou fotobuňku Kosti Katajamäki, který také získal body do MS FIA značek pro svůj tým Ford Stobart VK. Sedmou pozici získal Xavier Pons a osmou po problémech v průběhu celého víkendu Henning Solberg.

Jan Kopecký byl ještě v závěru předstižen finišujícím Mikko Hirvonenem, a tak dojel s Fabií WRC až na konečné třinácté pozici.

Ovšem kdo vůbec ve Švédsku na sněhu nezklamal byl Pavel Valoušek, který skončil v juniorech čtvrtý a je to prozatím jeho nejlepší výsledek v mistrovství světa. Martin Prokop dnes startoval jen díky systému SuperRally, a tak mu v cíli patří jedenáctá pozice mezi juniory.

Marcus Grönholm: „Pro mě i celý tým je to fantastický start do sezóny 2006.“

Sébastien Loeb: „Chtěl jsem Marcuse porazit, ale prostě se to nedalo. Vyzkoušel jsem všechno.“

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist