www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Chris Atkinson pomýšlí v Monte Carlu na TOP5

8. ledna 2007 • 09:30

Jezdec továrního týmu 555 Subaru WRT Chris Atkinson prohlásil, že by chtěl na úvodní soutěži seriálu mistrovství světa Rallye Monte Carlo dojet do pátého místa. Přitom svého nejlepšího umístění dosáhl na asfaltové trati v okolí Monaka v loňském roce, kdy skončil šestý.

Australský pilot je také zvědavý na to, jak bude vůz Subaru Impreza WRC fungovat na pneumatikách BFGoodrich, které jsou na asfaltu lepší, než Pirellky, na kterých jezdil tým Subaru až do konce roku 2006.

„Už jsme testovali na Monte Carlo na pneumatikách BFGoodrich a vyzkoušeli jsem jich celou řadu, abychom našli ty, které budou vozu vyhovovat nejvíce,“ řekl na úvod australský pilot. „Podle mě bude velmi zajímavé sledovat souboje mezi jezdci, když všichni pojedou na stejných pneumatikách. Bude tak mnohem více záležet na výběru správné směsi.“

A kde slavil Atkinson Silvestra? „Bylo to ve francouzských Alpách, kde jsem zkoušel jízdu na snowboardu. Nyní se již však plně koncentruji pouze na Rallye Monte Carlo,“ doplnil na závěr Atkinson.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist