www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Grönholm vidí tvrdou konkurenci také v Mikkovi a Petterovi

9. ledna 2007 • 01:00

Marcus Grönholm se nechal slyšet, že v letošním roce to nebude pouze souboj mezi ním a Sébastienem Loebem, ale do popředí se jistě protlačí také Mikko Hirvonen a Petter Solberg.

Solberg však bude mít zpočátku oproti ostatním malou nevýhodu, jelikož dostane novou Imprezu WRC 2007 k dispozici až v Mexiku.

„Myslím, že Petter bude znovu velmi rychlý,“ řekl na úvod Grönholm. „Subaru pojede na nových pneumatikách a Petter bude určitě znovu bojovat o první místo. Stejně tak Mikko má šanci vyhrávat. Bude stále lepší a lepší. Uvidíme, jak to s ním bude tak v polovině roku.“

Podle finského pilota bude důležité především bodovat na všech šestnácti podnicích seriálu mistrovství světa. I jediné vynechání by jej pak mohlo v závěru roku mrzet, stejně tak, jako se mu to stalo v sezóně 2006, kdy skončil v šampionátu celkově druhý za Loebem jen o jediný bod.

„Letos chci získat titul, to je můj jediný cíl. Strategii mám takovou. Pokud nebudu moci vyhrát, tak musím být druhý. Nesmím odstoupit nebo havarovat. Sébastien je vždy až v cíli a my musíme být stejní,“ pokračoval Fin.

Marcus Grönholm má za sebou již také testy na Rallye Monte Carlo a Švédskou rally. „Všechno šlo podle plánu. Jsme dobře připraveni. Máme k dispozici skvělý vůz, který je také spolehlivý. Nevím ale, jestli dokáži porazit Sébastiena již v Monte Carlu. Pokud nebude na trati sníh, pak zřejmě vyhraje on.“

„Dokázal bych mu stačit na sněhových pneumatikách, ale jízdu po mokrém asfaltu nemám zrovna v oblibě. Minulý rok jsem měl štěstí, protože Sébastien chyboval, ale letos to bude mnohem náročnější,“ dodal na závěr Grönholm.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist