www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Citroën C4 WRC: Obstojí v konkurenci ?

9. ledna 2007 • 04:00

Již pouhé necelé dva týdny zbývají do startu první soutěže letošního seriálu mistrovství světa Rallye Monte Carlo. Tam nás čeká hned několik novinek. Zřejmě nejvíce se očekává od premiéry Citroënu C4 WRC. Nad jeho konkurenceschopností však stále visí velký otazník. Dále to pak bude jízda Subaru na nových pneumatikách BFGoodrich a v neposlední řadě představení mnoha soukromých týmů s velmi silnými vozy.

Sébastien Loeb si však myslí, že by měl již v Monte Carlu s novým vozem bojovat o příčky nejvyšší. „Citroën C4 WRC není tak kompaktní jako byla Xsara WRC. Co se týká ale jízdních vlastností, tak C4 WRC je stabilnější, vzhledem ke své velikosti,“ řekl na úvod Loeb.

„V posledních šesti letech jsem pracovali na Xsaře WRC a udělali z ní báječný stroj. Nebude jednoduché dosáhnout toho i u nového auta, ale zatím máme dobrý základ, ze kterého se dá vycházet. Bude to ještě nějakou dobu trvat, než budeme 100 % spokojeni. Jsme optimisté, ale jak na tom opravdu jsme, se uvidí až v Monte Carlu,“ pokračoval francouzský pilot.

Loeb chyběl v posledních čtyřech soutěžích seriálu mistrovství světa 2006, jelikož si poranil při pádu z kola rameno. Francouz ale doufá, že znovu bude dosahovat stejných výsledků, jako v první polovině roku 2006.

„Mým cílem pro letošní rok je znovu titul. Ruka už je OK, takže nečekám žádné problémy. Bude to dobrá sezóna. Startuji po dlouhé pauze, s novým vozem a navíc se pojedou letos tři nové rally. Já ale inženýrům věřím, že postavili dokonalý stroj, který bude konkurenceschopný od první rally. Určitě nás čeká zajímavý rok.“

„Co se týká konkurence, tak nejvíce se obávám Marcuse a Pettera. Oba budou jistě velmi silní a musím si na ně dát pozor. Marcus pojede ve Focusu WRC 06, který je již vyzkoušený. Petter bude mít k dispozici stejné pneumatiky jako my. Osobně si myslím, že i soukromé týmy se letos často prosadí na stupně vítězů,“ dodal na závěr Grönholm.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist