www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Hirvonena stále mrzí chyba z Walesu

10. ledna 2007 • 09:30

Mikko Hirvonen sice ve druhé polovině roku 2006 předvedl, že je opravdu špičkovým pilotem seriálu mistrovství světa, přesto se nevyvaroval banální chyby v RZ 1 na Wales Rally GB, kvůli které musel následně ze soutěže odstoupit.

Přitom to bylo právě ve Velké Británii, kde se chtěl mladý Fin předvést a porazit svého týmového kolegu Marcuse Grönholma. A co se vlastně tehdy stalo? „Byla to poslední pravá zatáčka v RZ1 a já do ní najel příliš rychle,“ řekl na úvod Hirvonen.

„Auto se mi svezlo mimo trať a dveřmi u řidiče jsem silně narazil na kámen. Odjel jsem pak s nabouraným vozem ještě další dva testy, ale v servisu se ukázalo, že jsem poškodil ochranný rám a nemohl jsem tak dále pokračovat.“

„Kdyby se to nestalo, mohla to být pro mne dobrá rally. Poučil jsem z toho. Myslím, že v letošním roce budu mít ještě dostatek příležitostí k tomu, abych ukázal svou rychlost,“ pokračoval druhý pilot Fordu.

Mikko Hirvonen se také již těší na start v Monte Carlu. „První soutěž seriálu mistrovství světa bývá pro všechny velmi náročná. Navíc se pojede v Monte Carlu, kde panují nevyzpytatelné podmínky. Hodně se ale těším a věřím si,“ doplnil na závěr Hirvonen.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist