www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Swedish Rally (JWRC)

Kristian Sohlberg ve Švédsku nezklamal

6. února 2006 • 09:00

Velice slibnou premiéru si odbyl turecký tým Red Devil Atolye Kazaz na Uddeholm Swedish Rally, kde se za volantem extovárního speciálu Subaru Impreza WRC S10 představil již tradiční pilot této stáje, Kristian Sohlberg.

Právě první etapa švédské soutěže naznačila, jak silní letos mohou být privátní jezdci. Dvojice Sohlberg - Lindström se po úvodním dni držela na osmé příčce absolutní klasifikace, pouhých 8.1 vteriny za Henningem Solbergem. Také druhý den začal dobře, Kristina zajel na osmém úseku pátý čas a držel se na dostřel Janne Tuohina. Sohlberg se však nesnažil bojovat za každou cenu a upřednostnil klidné držení pozice. Bohužel, motor jeho Imprezy s těmito plány neměl pochopení a na přejezdu k poslednímu servisu vypověděl poslušnost.

„Na zkoušce Hagfors Sprint jsme začali ztrácet výkon motoru. Nějak jsme ji dokončili, na přejezdu se ale auto zastavilo úplně. Je ale dobré vědět, jak jsme schopni bojovat vůči týmům M1 a M2. Jsem velice rád, že jsem mohl jet opět s Kajem a už se nemůžeme dočkat další soutěže,“ prozradil Kristian Sohlberg.

„Nejdřív bych rád poděkoval všem, co nám umožnili odbýt si letošní premiéru právě ve Švédsku. Sedmá příčka po druhé etapě naznačuje, že jsme schopni pohybovat se v nejvyšších patrech výsledkových listin,“ řekl šéf týmu Ercan Kazaz.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist