www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Manfred Stohl znovu v týmu OMV Kronos Racing

16. ledna 2007 • 01:00

Rakouský jezdec Manfred Stohl si v neděli mohl konečně pořádně odzkoušet Xsaru WRC, se kterou odstartuje již ve čtvrtek do Rallye Monte Carlo. Test se uskutečnil ve Francii v blízkosti města Lyon.

Rakouský pilot se především snažil nalézt optimální nastavení Xsary WRC. Šéf týmu Kronos Racing Marc van Dalen věří, že Stohl by mohl v Monte Carlu dojet na stupních vítězů. Manfred bude startovat v Monte Carlu již podeváté, takže patří ke zkušeným jezdcům.

„Jedou se rychlostní zkoušky, které byly na programu před deseti lety, takže je neznám,“ řekl na úvod Stohl. „Díky videozáznamům vím, jak to tehdy vypadalo, takže představa tam je. Pro všechny jezdce to bude ale nové, takže nevýhodu v tom nevidím.“

Rakušan si také před letošním startem hodně věří. „Před dvěma lety jsme dojeli šestí a vloni to bylo dokonce čtvrté místo. Letos by z toho tedy mohlo být podium. Uvidíme,“ pokračoval Stohl.

„Pojedeme s Xsarou WRC z loňského roku. Vzal jsem si nastavení Sébastiena Loeba a jen se ho pokusím doladit na svůj styl. Už se také těším na noční rychlostní zkoušky, které se pojedou ve čtvrtek. Dokáži jet naplno v noci, nebo za deště. Je mi to jedno. Možná by bylo lepší, kdyby panovaly náročnější podmínky. Určitě udělám pro úspěch maximum,“ doplnil pilot týmu OMV Kronos Racing.

Manažer týmu OMV Kronos Racing Marc van Dalen na závěr dodal. „V minulém roce jsme se Sébastienem získali titul mezi jezdci. Jsem si ale jistý, že také letos dosáhneme velmi dobrých výsledků. Máme k dispozici skvělý vůz, kvalitní tým a rychlého jezdce. Osobně věřím v Monte Carlu ve stupně vítězů.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist