www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Swedish Rally (JWRC)

OMV Peugeot Norway WRT v cíli Švédské rally

6. února 2006 • 10:00

Tým OMV Peugeot Norway má za sebou velice hektický víkend. Obě posádky Peugeotů 307 WRC za sebou sice mají havárie a technické problémy, přesto se obě dostaly až do cíle v Karlstadu. Henning Solberg dojel celkově osmý a bodoval jak do hodnocení jezdců, tak do klasifikace týmů. Manfred Stohl skončil osmnáctý.

Po technických problémech a sobotní nehodě už se mohlo zdát, že si posádka Solberg - Menkerud svou porci smůly definitivně vybrala, avšak ve druhé zkoušce poslední etapy posádku postihl ještě jeden defekt. „V průběhu testu nám praskl ráfek, přestože jsme na nic nenajeli. Kolo jsme raději vyměnili, což nás stálo další čas. Tříminutová ztráta však naštěstí neměla vliv na celkové pořadí,“ říká spolujezdec Cato Menkerud. Henning Solberg: „Tento víkend pro nás byl hodně tvrdý, ale vše se v dobré obrátilo a my jsme v cíli s docela slušným bodovým ziskem.“ Celkové osmé místo Henningu Solbergovi zajistilo bod do klasifikace jezdců a čtyři body v hodnocení značek pro tým OMV Peugeot. Před Solbergem se totiž umístili tři soukromí jezdci, kteří nejsou přihlášení do šampionátu značek.

Manfred Stohl dosáhl na osmnáctou pozici. Po havárii a devadesátiminutovém servisu využil pravidla SupeRally a nastoupil zpět do závodu. Přestože se pro rakouského jezdce soutěž nevyvíjela nejlépe, je celkově Stohl spokojený. „Hodně jsem se přiučil a byl jsem rád, když jsem viděl, že můžeme držet krok s nejrychlejšími. Hodně mi taky po psychické stránce pomohlo pravidlo SupeRally – každý kilometr najetý tady je pro nás velmi užitečný. Děkuju týmu Bozian Racing, protože odvedl skvělou práci.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist