www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Subaru čeká premiéra na pneumatikách BFGoodrich

16. ledna 2007 • 11:30

Tovární tým 555 Subaru WRT se již velmi brzy představí na nových pneumatikách BFGoodrich, které bude na své Imprezy WRC obouvat namísto Pirellek. V Monte Carlu se mimo jiné dočkáme také premiéry nového speciálu Citroën C4 WRC.

Petter Solberg prožil v roce 2006 nepovedenou sezónu, avšak věří, že letos bude vše jinak. „Myslím, že letos to bude dobré již od začátku. Čeká nás sice velmi náročný závod, ale alespoň se tak porovnáme s konkurencí, jak na tom jsme,“ řekl na úvod norský pilot.

„Pojedeme v Monte Carlu ještě se starší verzí vozu, ale i tak se na něm udělalo hodně práce. Nové pneumatiky jsem si otestoval v prosinci na sněhu a všechno dopadlo výtečně. Letos budeme na asfaltových rally mnohem konkurenceschopnější, než tomu bývalo v minulosti,“ dodal Solberg.

Také jeho týmový kolega se již nemůže dočkat prvního startu na nových pneumatikách. „Minulý rok jsem dobře volil pneumatiky, takže jsem se pohyboval hodně vysoko. Dojel jsem šestý, takže to byl napoprvé velmi dobrý výsledek,“ prohlásil Atkinson.

„Možná se mi to povede letos ještě zlepšit. Mým cílem je rozhodně dojíždět na stupních vítězů. První tři rally jedeme se starými vozy, takže půjde především o to, získat nějaké body. Nechceme jen bojovat o páté příčky, ale vítězit. Určitě se budeme snažit jet nadoraz a tlačit na největší konkurenty,“ doplnil na závěr Australan.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist