www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Henning Solberg: Toto je má velká šance !

16. ledna 2007 • 12:05

Norský pilot Henning Solberg dobře ví, že podpisem smlouvy s týmem Ford dostal životní šanci a bude tak mít možnost se vyrovnat svému slavnějšímu bratrovi Petterovi, který jezdí v továrním týmu Subaru.

Henning totiž bude letos startovat ve všech šestnácti soutěžích seriálu mistrovství světa s vozem Ford Focus WRC 06. „Jsem velmi vzrušený a již se těším na první podnik,“ řekl na úvod Nor. „Myslím, že letošní rok bude milníkem v mé kariéře světového jezdce.“

„Jsem spokojený také s loňským rokem, ale letos bych chtěl uspět ještě lépe. Nemám příliš mnoho zkušeností s asfaltovými soutěžemi, ale jistě bych se chtěl pohybovat v první pětce. Myslím, že pokud nenastanou nějaké problémy, pak je to reálný cíl.“

Společně s Henningem Solbergem se v Monte Carlu v dalších Focusech WRC 06 představí Jari Matti Latvala a Matthew Wilson. Všichni tři společně startují pod týmem Stobart Ford.

„Dobře vím, že Rallye Monte Carlo patří k nejtěžším soutěžím v mistrovství světa, jelikož se velmi často a rychle mění podmínky. V Monte Carlu už jsem dvakrát startoval, ale letos to bude poprvé ve speciálu WRC. Začnu opatrně, jelikož nechci hned skončit mimo trať. Chci dojet až do cíle, protože jedině tak se začne má sezóna v pozitivním světle,“ dodal na závěr Solberg.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist