www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Mitsubishi potvrdilo nasazení Gardemeistera i Ponse

16. ledna 2007 • 15:00

Přestože ještě na konci minulého týdne to vypadalo tak, že v seriálu mistrovství světa budou chybět speciály Mitsubishi Lancer WRC 05, na začátku tohoto je vše jinak. Dokonce budou Lancery WRC startovat i v Monte Carlu, kde do jejich kokpitů usednou piloti Toni Gardemeister a Xavier Pons.

Japonská značka se tak představí na soutěžích v Monte Carlu, Švédsku, Norsku a také na Portugalské rally. „Jsem rád, že jsme se dohodli s oběma jezdci na všech nutných podmínkách,“ řekl na úvod operační ředitel MMSP John Easton.

„I v loňském roce jsme pracovali na vývoji Lanceru WRC05, především pak po skvělém umístění ve Švédsku, kde skončil Carlsson třetí. Oba jezdci si již vůz mohli vyzkoušet a myslím, že byli překvapeni,“ pokračoval Easton.

„Doufáme také, že nám bude FIA umožněno, abychom v březnu mohli homologovat nový vůz. Bude to jistě proti stávajícímu autu velký pokrok kupředu. Chceme naše aktivity v mistrovství světa i nadále v průběhu roku rozvíjet,“ doplnil na závěr Easton.

MMSP stále jedná s jezdci, kteří by mohli do jejich vozů usednout i v dalších podnicích seriálu mistrovství světa. Je ale téměř jisté, že se Japonci dohodnou na dalším působení s dvojicí Toni Gardemeister a Xavier Pons. Záležet však bude na výsledcích z prvních třech soutěží.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
17.01.2007 12:58
Breaky
JJ taky bych to tak viděl, Využili přetlaku jezdců.Když wrc05 tak ne pro všechny:-)
17.01.2007 09:59
dufs
Garde umí se vším a Pons se minulý závěr roku v ms rozjel moc pěkně.Už se těším na Monte!!!
16.01.2007 22:19
Ricardo - moderátor
Podivne jednani Mitsubishi..... Asi nechteli, aby jim nekteri jezdci delali zbytecne ostudu. Takto budou mit v tymu dva opravdu velmi dobre...
toplist