www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Gareth MacHale pojede letos jedenáct soutěží

17. ledna 2007 • 10:10

Britský pilot Gareth MacHale se představí s vozem Ford Focus WRC 03 v letošním roce hned v jedenácti soutěžích seriálu mistrovství světa. Jeho prvním startem bude Rallye Monte Carlo.

Ještě na konci minulého roku to vypadalo tak, že MacHale odjede kompletní šampionát. Nicméně nakonec se mu nepodařilo sehnat dostatečné množství financí a britský pilot se tak objeví jen na vybraných podnicích.

„Myslím, že vloni jsme se dobře uvedli. Byl jsem prvním irským pilotem od roku 1985, který získal nějaké body v seriálu mistrovství světa. Naposledy se to podařilo Billy Colemanovi na Korsické rally v roce 1985,“ řekl na úvod Ir.

„Byl to pro nás velký úspěch, jak pro mě osobně, tak i pro celý tým. Letos chci pokračovat ve stejných výkonech, abych pak mohl na listopadové Irské rally zazářit. Pojedu před domácími fanoušky a už se na to moc těším.“

Gareth se představí také na únorové Galway International rally, kde se předvede v nových barvách. „Budeme mít na voze nějaké nové reklamní nápisy. Představíme se tak v novém designu na domácí půdě. Poté se již vydáme do Mexika, kde budu chtít, stejně jako vloni, získat body,“ doplnil MacHale.

Na závěr jen dodejme, že Gareth MacHale se objeví na těchto soutěžích: Monte Carlo, Mexico, Portugalsko, Argentina, Sardinia, Finland, Germany, Corsica, Catalunya, Ireland a Wales Rally GB.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist