www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Manfred Stohl bude potřebovat 1000 kilometrů

17. ledna 2007 • 11:45

Pilot týmu OMV Kronos Racing Manfred Stohl se nechal slyšet, že bude potřebovat minimálně tisíc kilometrů na to, aby si dokonale zvykl na vůz Citroën Xsara WRC. Za sebou má prvních sto, které absolvoval při testech v neděli.

Rakušan řekl, že se potvrdilo jeho očekávání - vůz doznal za rok mnoha změn a jeho návyk na verzi z roku 2005 mu není nic platný. Neaktivní diferenciály stěžily jezdci práci při ovladatelnosti vozu.

„Už mám za sebou první testy, ale nedá se to srovnávat. Tým funguje famózně a Xsara WRC je rychlá. Chvíli mi ale potrvá, než pojedu na sto procent,“ řekl na úvod Stohl. „Auto je velmi tvrdé a reaguje i na nejmenší pohyby s volantem. Stojí to pak jezdce mnohem více energie.“

„Myslím, že tak po tisíci kilometrech už bych si mohl zvyknout a dostat z ní maximum. Jelikož jsme ale soukromý tým, tak testovat se moc nebude. Použiji k tomu první tři soutěže. Samozřejmě to ale neznamená, že nebudu bojovat o přední umístění. Jen se budu muset ještě více snažit,“ dodal na závěr s úsměvem rakouský veterán.

Na závěr ještě Manfred Stohl doplnil, že v Monte Carlu bude vycházet z nastavení Sébastiena Loeba, které si hodlá jen upravit pro vlastní potřeby. V Monte Carlu pak pomýšlí na TOP5.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist