www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Monte Carlo - RZ 1,2: Citroëny opět všechny válcují

18. ledna 2007 • 21:35

Již po dvou rychlostních zkouškách v Monte Carlu je jasné, že tovární tým Citroën Total je na letošní rok připraven výtečně. Oba speciály C4 WRC jsou totiž na prvních dvou místech. Suverénně tak vede Sébastien Loeb před svým týmovým kolegou Danim Sordem. Marcus Grönholm ztrácí na třetím místě již téměř půl minuty.

Čtvrtá pozice pak patří Mikko Hirvonenovi a pátá Petteru Solbergovi, který i se starší Imprezou podává slušné výkony. Velkým zklamáním je zatím výkon Henninga Solberga v novém Focusu WRC 06, který si zřejmě s vozem dobře nerozumí.

Sébastien Loeb: „Jede se mi velmi dobře. Nemám žádné problémy. Mám jiné pneumatiky, než všichni ostatní. Zvolil jsem tvrdší směs.“

Nyní již zbývá jen doufat, že Citroëny jsou nejen vysoce konkurenceschopné, ale především spolehlivé. Ani o svém zranění se Sébastien nezmiňoval, tudíž to vypadá, že je již plně zotaven.

Jan Kopecký je se Škodou Fabií WRC zatím na pěkné deváté pozici. Přitom na pátého Pettera Solberga ztrácí něco přes patnáct vteřin.

Manfred Stohl: „Na auto si zvykám celkem rychle, ale ještě nás čeká hodně práce. Chci jet naplno, ale neskončit mimo trať. Jede se mi ale dobře. Chci se zlepšit postupně. Chci získat body, takže podle toho i pojedu.“

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist