www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Swedish Rally (JWRC)

Isao Torii potěšen výkonem Lancerů WRC ve Švédsku

6. února 2006 • 13:00

Šéf továrního týmu Mitsubishi Motorsport Isao Torii vyjádřil spokojenost nad tím, jaké výkony předváděli jezdci ve vozech Lancer WRC. „Ten souboj o třetí příčku mezi Gallim a Carlssonem byl opravdu nádherný,“ řekl doslova Torii.

Podle něj je skvělé, že se rozjel program na podporu soukromých jezdců. Dále doplnil, že výsledek mohl být ještě lepší, kdyby piloti měli možnost vozy testovat. Především pak Carlsson, který se poprvé svezl v Lanceru WRC až na shakedownu.

„Dobře vím, že Gigi má tu rychlost v sobě,“ pokračoval Japonec. „Daniel je také velmi dobrý jezdec a navíc ještě nikdy nejel s Lancerem WRC. Vždy jsem tušil, že je to konkurenceschopný vůz. Jak by to asi dopadlo, kdyby mohli před Švédskou rally řádně testovat. Navíc mohl v dalším Lanceru WRC sedět Harri Rovanperä…“

„Netušil jsem, že by se mohly hned dva soukromé speciály takto prosadit. Je to dobrý vůz. Už nyní jednáme s potenciálními partnery, abychom rozjeli pořádný program. Doufám, že brzy bude jasno.“

„Osobně se domnívám, že Mitsubishi do rally patří. I když nebudeme továrním týmem, určitě by Lancery WRC neměly v mistrovství světa chybět. Snažím se pracovat ve prospěch Mitsubishi, tudíž doufám, že se mi podaří plány uskutečnit,“ dodal na závěr Torii.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist