www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Stohl skončil v Monte Carlu desátý

22. ledna 2007 • 02:00

Rakouský jezdec Manfred Stohl si odbyl svou letošní premiéru za volantem Citroënu Xsara WRC. V barvách OMV Kronos Citroën World Rally Teamu však příliš nezářil a v konečném účtování si připsal záverečnou příčku první desítky.

Začátek soutěže však nebyl pro Stohla s Minorovou úplně nejhorší, po páté rychlostní zkoušce se pohybovali pouhé dvě vteřiny za čtvrtou příčkou. „Během soutěže jsme měli velké problémy s brzdami. Nemohli jsme se spolehnout, že budou fungovat stoprocentně, občas prostě nezabrzdily. S takovým pocitem se nedá jet rychle,“ popsal důvody pomalých časů Stohl. „Pořád se ale s tímto autem učíme. Teď musíme vyřešit problém s brzdama, asi to bude něco s brzdičem na předním kotouči,“ osvětlil problematické místo vídeňský pilot.

Také vedení týmu není s vystoupením ve Francii příliš spokojeno. „Samozřejmě, že jsme při premiéře doufali v lepší výsledek. Jsem si jistý, že problémy již brzy dostaneme pod kontrolu, během závodu totiž není dostatek času najít přesnou příčinu problému. Manfred udělal maximum, co mohl. Věřím, že ve Švédsku to bude mnohem lepší,“ řekl šéf OMV Kronos Citroën World Rally Teamu Marc van Dalen.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist