www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Grönholm: Rychlost C4 WRC mě nešokovala !

22. ledna 2007 • 09:55

Finský pilot Marcus Grönholm přiznal, že jej vůbec nepřekvapila rychlost obou jezdců s vozy Citroën C4 WRC. On sám již před časem přiznal, že Loebovi dokáže stačit všude, kromě soutěže v Monte Carlu. To se také potvrdilo.

Od francouzského jezdce dostal minutu a půl a od druhého Sordá měl odstup 44 vteřin. „Nebyl jsem překvapen rychlostí speciálu C4 WRC,“ řekl na úvod Grönholm. „Po prvním dni to nevypadalo vůbec dobře, jelikož jsme hodně ztratili. Druhý den jsme pak zvolili špatné pneumatiky, přesto už jsme jeli lépe.“

„Prostě jsem na něj neměl. Nevidím v tom ale žádný problém. Příští rally je úplně jiná. V sobotu a neděli už jsem se tolik nesnažil, a navíc jsem měl problémy s řazením. Nechtěl jsem zbytečně riskovat a přijít o body. Za mnou byla velká mezera, takže se nebylo kam hnát,“ pokračoval Fin.

Pilot Fordu přiznal, že to nebylo staré dobré Monte Carlo. „Byla to spíše asfaltová rally a my měli vybrané špatné pneumatiky. Prostě jsem nemohl Sébovi stačit. Bylo to jiné, než vloni, kdy jsem celkem v pohodě zvítězil.“

A jak se líbila super speciálka v Monte Carlu? „Byla to skvělá zábava projet se po okruhu Formule 1, především, když jsem měl na voze sněhové pneumatiky. Mohl jsem tak bavit diváky a posílat auto bokem do každé zatáčky. Nebyl jsem pod tlakem, takže jsem si jízdu mohl v klidu užít,“ dodal na závěr Grönholm.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist