www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Loeb si oddechl, ruka to vydržela

22. ledna 2007 • 10:15

Pilot továrního týmu Citroën Sport Sébastien Loeb si v cíli Rallye Monte Carlo mohutně oddychl. Znovu začal sezónu vítězstvím a připsal si tak na své konto další úspěch v barvách Citroënu.

Úspěch je pro francouzského jezdce o to cennější, že v Monte Carlu startoval po několikaměsíční pauze, způsobenou zraněním ramene a také s novým speciálem Citroën C4 WRC. Viselo tak hned několik otazníků nejen nad jeho stavem, ale především nad konkurenceschopností C4 WRC.

„Je to prostě fantastický výsledek pro celý Citroën Sport,“ prohlásil na úvod spokojený Loeb. „Startoval jsem do Monte Carla s tolika otazníky a všechno vyšlo na jedničku. Je to jedno z nejcennějších vítězství v mé dosavadní kariéře. Dobře jsem také věděl, že to nebude jednoduché proti Danimu a to se potvrdilo. Vyhrál jsem Monte Carlo již počtvrté, takže jsem určitě nadmíru spokojený.“

„Dani dojel nakonec druhý, takže výsledek 1 - 2 je pro Citroën z říše snů. Všem jsme ukázali, že C4 WRC je na asfaltu opravdu rychlý stroj. Teď musíme ještě potvrdit naši rychlost na sněhu a šotolině,“ pokračoval francouzský pilot.

Sébastien přiznal, že se před startem trochu obával toho, jak vydrží čtyři dny soutěžení jeho uzdravené rameno. Nakonec vše dopadlo na jedničku. „Při testech jsem se cítil vždy velmi dobře, ale rally je něco jiného. Ruka mne nebolela a to bylo dobré znamení. Trochu jsem ji cítil po té dlouhé RZ, ale nebylo to nic hrozného. Další ráno už to bylo zase v pořádku. Pro zbytek sezóny už budu naprosto v pořádku.“

„Už se nemohu dočkat sněhové rally. Marcus bude jistě chtít zvítězit a bude to boj. Opravdu chci vidět, jak bude C4 WRC fungovat nejen na sněhu, ale také na šotolině. To se ale již brzy dozvíme,“ doplnil na samotný závěr Loeb.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist