www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Gardemeister si dojel v Lanceru WRC pro dva body

22. ledna 2007 • 10:45

Přestože Toni Gardemeister natestoval v Lanceru WRC 05 před startem Rallye Monte Carlo pouze 90 kilometrů, až do sobotní etapy se bil o čtvrtou pozici. Finský pilot sice nakonec dokončil asfaltovou rally až na sedmé pozici, nicméně v cíli nemusel být nespokojený. Při premiéře v novém voze totiž získal dva mistrovské body.

„Rally jsem si užil. Vůz Mitsubishi fungoval velmi dobře,“ prohlásil na úvod Gardemeister. „Chvíli mi trvalo, než jsem si na něj zvykl, ale pak už to bylo v pohodě. Pomohlo mi hlavně to, že Lancer WRC 05 neměl žádné technické problémy. Pouze trochu vadly brzdy na rychlých úsecích, ale to se při takových zkouškách stává.“

„Zkoušel jsem se udržet v souboji o čtvrté místo. Jel jsem na limitu a málem na to doplatil. V jedné levé jsem pozdě brzdil a téměř skončil mimo trať. Pak jsem mírně ubral. Letos byly ale podmínky v Monte Carlu odlišné. I tak to ale byla náročná rally,“ doplnil Gardemeister.

Týmový kolega Toniho Xavier Pons rozbil převodovku v první RZ páteční etapy a musel tak předčasně odstoupit. Do soboty už nastoupil jen díky systému SuperRally a se značnou ztrátou. V průběhu víkendu pak podával dobré výkony, ale nakonec skončil až na 26. místě absolutně.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist