www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Dani Sordó byl v cíli velmi spokojený

23. ledna 2007 • 01:05

Španělský pilot Dani Sordó byl v cíli Rallye Monte Carlo nadšen tím, že dokázal dojet na druhém místě jen těsně za svým týmovým kolegou Sébastienem Loebem a získal tak osm bodů pro tým Citroën.

Sordó dále doplnil, že by chtěl získat slušný počet bodů také ve Švédsku a Norsku, kde se pojede na sněhu. Věří, že se mu to s novým vozem C4 WRC podaří, i když se sněhem zatím nemá příliš mnoho zkušeností.

„Kdyby mi někdo řekl, že při premiérovém startu s vozem Citroën C4 WRC dojedu na stupních vítězů, tak bych mu nevěřil. Skončit v Monte Carlu druhý, to je pro mě sen. Těším se do Švédska, kde nás ale čeká úplně jiná rally,“ řekl na úvod spokojený Sordó.

„Sébastien Loeb je mistrem světa a já nejedu proto, abych se jej pokoušel porážet, ale především se musím ještě učit a zlepšovat. Jedině tak se mohu v budoucnu stát mistrem světa. V Monte Carlu to byla pro mne velmi dobrá rally. Podmínky byly v pohodě. Na cestě nebyla voda ani sníh. Také pneumatiky jsme zvolili správné,“ doplnil španělský mladík.

Spolujezdec Daniho, Marc Martí, také odkryl karty před dalšími dvěma soutěžemi na sněhu. „Ve Švédsku i Norsku musíme najet co nejvíce kilometrů. Vloni jsme ve Švédsku jeli bez jakýchkoliv testů. Dani předvedl dobrý výkon. Potřebujeme zkušenosti a také body pro tým. Všichni dobře vědí, že Dani je na asfaltu jedním z nejrychlejších jezdců světa, ale na sněhu a šotolině tomu tak zatím není a je potřeba na tom dále pracovat,“ dodal na závěr Martí.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist