www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Jari Matti Latvala se zlepšil, přesto nedojel

22. ledna 2007 • 11:30

Finský pilot Jari Matti Latvala ukázal v Monte Carlu, že už umí jezdit nejen na šotolině, ale také na asfaltu. Téměř celou rally se snažil dostat na bodovanou osmou pozici, kterou okupoval Jan Kopecký s Fabií WRC. Nakonec se mu to nejen nepodařilo, ale v RZ14 havaroval a v neděli na startu SS chyběl.

A jak k havárii došlo? „Všechno šlo velmi dobře a měl jsem výborné mezičasy. Pak mi ale auto sklouzlo na štěrku v jedné levé zatáčce a já předkem narazil do kamenné zídky,“ řekl zklamaně Latvala.

„Autu se moc nestalo a mohli jsme tak dojet do cíle testu. Hodně jsme ztratili a propadli se za první desítku. Mrzí nás to o to více, že jsme nedokončili ani nedělní super speciálku. Ta se totiž počítala jako třetí etapa a tudíž se na ní nedalo odstartovat díky systému SuperRally,“ doplnil smutně Latvala.

Malcolm Wilson byl velmi zklamaný, že Latvala nedojel do cíle. „Opravdu jsem velmi zklamaný, že Jari Matti havaroval. Dva dny se mu dařilo velmi dobře, ale nakonec to dopadlo špatně. Jediná pozitivní věc je, že se zlepšil na asfaltu,“ řekl na závěr Wilson senior.

-ric- ; AutoSpot.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist