www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Guy Fréquelin pochválil výkon obou jezdců

23. ledna 2007 • 03:45

Šéf továrního týmu Citroën Sport Guy Fréquelin mohl být v cíli Rallye Monte Carlo velmi spokojený. Oba jeho svěřenci dojeli až do cíle a navíc na prvním a druhém místě. Také nový stroj Citroën C4 WRC všem ukázal, že na asfaltu bude jen těžko k poražení.

V loňském roce Citroën Sport v seriálu mistrovství světa chyběl a zastoupil jej Kronos Racing. I tak se podařilo Sébastienu Loebovi vloni získat titul mistra světa. Mezi značkami se ale po velmi dlouhé době radoval Ford a Citroën skončil až druhý.

„Umístění Sébastiena a Daniho je pro celý tým Citroën velkým zadostiučiněním za tvrdou práci, jakou vloni odvedli,“ řekl na úvod šťastný Fréquelin. „Nestává se často, aby nový vůz při své premiéře hned vyhrál. Chtělo to od všech plné nasazení a za to jim patří dík.“

„Za hodně vděčíme také vynikajícím pneumatikám BFGoodrich. Prostě se nám povedl vstup a musíme v tom i nadále pokračovat. Naši jezdci zajeli hned devět nejrychlejších časů a získali 18 bodů do hodnocení značek. Na mezinárodním poli je to dobrý start pro novu C4 WRC,“ pokračoval dále Fréquelin.

„Před zahájením soutěže jsem byl trochu nervózní, to přiznávám. Každý čekal, jak obstojí nový vůz, aby jej mohl srovnat s Xsarou WRC. Věděli jsme, že C4 WRC je o malinko rychlejší, než Xsara, ale to bylo odzkoušeno jen při testech. Rally bývá odlišná. Nyní si můžeme oddychnout. Citroën se vrátil do mistrovství světa a uspěl,“ dodal na závěr Fréquelin.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist