www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Henningu Solbergovi to na asfaltu nejde

23. ledna 2007 • 10:00

Norský pilot Henning Solberg přiznal, že by si měl vyzkoušet jízdu na asfaltovém okruhu, aby získal lepší pocit z jízdy na asfaltu. V Monte Carlu totiž s novým Focusem WRC 06 ztrácel v jednotlivých rychlostních zkouškách desítky vteřiny na nejrychlejší jezdce.

Henning dokončil úvodní soutěž seriálu MS na čtrnáctém místě a na vítězného Loeba ztratil bezmála 15 minut, což je minutu na jednu rychlostní zkoušku. V Monte Carlu se jich totiž jelo celkem patnáct.

I přesto připsal na konto týmu Stobart Ford VK jeden bod do MS FIA značek. „Ztrácel jsem opravdu hodně a nemohl jsem si vůbec zvyknout na jízdu na asfaltu,“ řekl na úvod Solberg. „Musím se učit a to hodně, možná bych měl jet nějaký závod na okruhu. Jsem ale rád, že jsem dojel až do cíle a získal další cenné zkušenosti s tvrdým povrchem.“

Norský pilot se nechal slyšet, že ta pravá sezóna pro něj začne na Švédské a Norské rally v únoru. „Už se opravdu velmi těším na start ve Švédsku a Norsku, kde se pojede na sněhu. Moje sezóna začíná právě tam. Hodně si slibuji od startu v Norsku, kde jsem jel také vloni a zvítězil tam,“ doplnil na závěr Solberg.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist