www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Super speciálku v Monaku všichni chválili

23. ledna 2007 • 10:30

V nedělní etapě Rallye Monte Carlo se jela pouze super speciální rychlostní zkouška, jejíž trať vedla po městském okruhu Formule 1. Tento okruh se líbil nejen jezdcům, ale především fanouškům a divákům, kterých se sešlo podél trati několik desítek tisíc.

Doslova před svými dveřmi se zde předvedl Petter Solberg, který v Monaku bydlí. „Byla to skvělá zábava. Doufám, že si to lidé užili stejně tak, jako všichni jezdci. Organizátoři si za takový počin zaslouží ocenění a pochvalu,“ řekl nadšený Solberg.

Stejně tak si SS pochvalovali i další jezdci jako Marcus Grönholm, Henning Solberg, Sébastien Loeb i jeho spolujezdec Daniel Elena. Ten také pochází z Monaka.

„Poprvé se tento test jel v roce 1997. Po deseti letech se k němu tedy organizátoři vrátili a byl to dobrý krok,“ pochválil super speciálku Elena. „Já bych ještě udělal to, že by se výsledky z takové super speciálky nezapočítávaly. Jezdci by si tak na okruhu mohli dělat co chtěli a předvedli by ještě mnohem větší show.“

Sébastien Loeb byl zklamaný jen tím, že se nemohly dělat kolečka, tzv. donuts. „Daniel má pravdu. Mohli bychom předvést ještě větší show. Regule FIA ale hovoří jasně a zakazují dělat kolečka. Možná by se to mělo změnit,“ dodal na závěr Loeb.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist