www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally Dakar

Carlos Sainz o Dakarské rally

24. ledna 2007 • 09:45

Není pochyb o tom, že Dakarská rally je jednou z nejobtížnějších soutěží světa a o to více se cení nejen celkové vítězství, ale také jednotlivá vítězství v etapách. Nejúspěšnějším týmem v počtu vyhraných etap se letos stal tým Volkswagen, přesto se v cíli z vítězství neradoval.

Jezdci na speciálech VW Touareg 2 dokázali triumfovat v deseti z celkového počtu čtrnácti etap. Carlos Sainz dokázal vyhrát hned pět z nich. Nakonec ale dojel španělský pilot až na devátém místě absolutně.

Sainz měl totiž problémy s elektronikou v deváté etapě a než k němu dorazil asistenční kamión, bylo po nadějích na dobrý výsledek. Přitom až do oné osudné etapy celkově vedl.

„Byla to fantastická rally pro celý tým VW. Touareg 2 se od roku 2005 neuvěřitelně posunul ve vývoji vpřed,“ řekl na úvod Sainz. „Dokázali jsme vyhrát celkem deset etap ze čtrnácti, což svědčí o rychlosti tohoto vozu. Jenže v Dakaru je to také o spolehlivosti, a to nám dělalo problémy.“

„Mě nejvíce mrzí oprava elektroniky v deváté etapě, protože tím jsem přišel o možnost bojovat o vítězství. Až do té doby fungoval vůz bezchybně, ale pak po jednom skoku najednou zhasl motor a nešlo nastartovat. Musel jsem čekat na asistenční službu a složitě jsme hledali závadu, která byla v elektronice. Jednotlivými výsledky jsem potěšen, z toho celkového už takovou radost nemám,“ doplnil na záběr Sainz.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
24.01.2007 12:03
Cito
Carlos je stejne borec...
toplist