www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally Dakar

Carlos Sainz o Dakarské rally

foto

24. ledna 2007 • 09:45

Není pochyb o tom, že Dakarská rally je jednou z nejobtížnějších soutěží světa a o to více se cení nejen celkové vítězství, ale také jednotlivá vítězství v etapách. Nejúspěšnějším týmem v počtu vyhraných etap se letos stal tým Volkswagen, přesto se v cíli z vítězství neradoval.

příspěvků: 1 celý článek »

Poslušně hlásím - cíl splněn!

foto

23. ledna 2007 • 03:00

Tak poslušně hlásím milý národe, že úkol byl splněn a Česká republika měla u Růžového jezera opět po mnoha letech auto v kategorii osobních vozů na cílové rampě! Po mnoha neúspěšných pokusech při nejnáročnější dálkové rallye světa - rallye Dakar se to podařilo českému týmu OffROADSPORT CZ, který ve složení Mirek Zapletal a Míla Janáček dojel se svým Mitsubishi Pajero Di-D v závěrečném speciálu na krásném 33. místě.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar skončil, Aleš Loprais skončil mezi kamiony třetí

foto

22. ledna 2007 • 09:25

Český závodník Aleš Loprais obsadil mezi kamiony na Rallye Dakar s vozem Tatra třetí místo. Mezi kamiony byl nejrychlejší Hans Stacey z Nizozemska. V celkovém pořadí motocyklistů triumfoval Francouz Cyril Després, kategorii automobilů vyhrál jeho krajan Stéphane Peterhansel.

žádný příspěvek celý článek »

Peterhansel míří pro další triumf, Loprais je třetí

foto

21. ledna 2007 • 10:45

Už jen poslední etapu mají přes sebou účastníci Rallye Dakar a závěrečný manifestační dojezd už pořadí většinou nemění. Blízko dalšího triumfu je francouzský jezdec Stéphane Peterhansel. Po šesti výhrách s motocyklem si jede pro třetí úspěch mezi automobily. V soutěži kamionů je třetí Aleš Loprais.

žádný příspěvek celý článek »

Sainz vyhrál etapu, dál vládne Peterhansel

foto

19. ledna 2007 • 08:43

Španěl Carlos Sainz dorazil jako první do cíle dvanácté etapy Rallye Dakar, která závodníky zavedla na území Mali. Dvojnásobný mistr světa zúročil své zkušeností z automobilových soutěží. Trasa etapy se místo pouštního písku odehrávala v savaně a v lesích.

žádný příspěvek celý článek »

Peterhansel zvyšuje na Dakaru náskok

foto

17. ledna 2007 • 09:30

Už s téměř desetiminutovým náskokem vede osminásobný vítěz dakarské rallye Stéphane Peterhansel po 10. etapě letošního ročníku průběžné pořadí kategorie automobilů. Na druhém místě se drží někdejší lyžařský šampion Luc Alphand. Charakter dnešní etapy se proti plánům změnil a to z obavy z případného útoku teroristů.

žádný příspěvek celý článek »

De Villiersovi hořel na Dakaru motor

foto

16. ledna 2007 • 11:10

Perné chvíle včera zažil na Dakarské rallye dosavadní lídr kategorie automobilů Giniel de Villiers z Jihoafrické republiky. Na 129. kilometru rychlostní zkoušky mu kvůli závadě na turbodmychadlu vzplál motor a jeho touareg byl rázem nepojízdný.

žádný příspěvek celý článek »

Maratonskou etapu na Dakaru opanovali lídři

foto

15. ledna 2007 • 08:45

Triumfem dosavadních lídrů skončila po dni volna osmá etapa Rally Dakar. Nejdelší měřený úsek 29. ročníku pouštního závodu, bezmála 600 kilometrů testu, zvládli nejlépe jihoafrický pilot volkswagenu Giniel de Villiers a obhájce prvenství Španěl Marc Coma na motocyklu KTM.

příspěvků: 1 celý článek »

Vatanenovi shořel kompletně vůz

foto

14. ledna 2007 • 09:30

Novým lídrem soutěže automobilů na dakarské rallye je Giniel de Villiers z Jihoafrické republiky. Po sedmé etapě sesadil z prvního místa Španěla Carlose Sainze. V úseku mezi mauritánskými městy Zuiratem a Atarem, jehož měřená část byla kvůli písečné bouři zkrácena o 135 kilometrů, smazal De Villiers více než tříminutovou ztrátu.

žádný příspěvek celý článek »

Carlos Sainz stále vede Dakarskou rally

foto

12. ledna 2007 • 12:50

Španělský pilot Carlos Sainz stále vede Dakarskou rally ve voze Volkswagen Touareg 2. Navíc má na svém kontě již dvě vítězné etapy. Druhý je se ztrátou přes tři minuty De Villiers na další Touaregu.

žádný příspěvek celý článek »

Loprais si udržel čtvrté místo, v čele nic nového

foto

12. ledna 2007 • 08:20

Na prvních místech Dakarské rally nic nového. V kategorii automobilů vede španělský jezdec Carlos Sainz, jeho krajan Marc Coma vévodí průběžnému pořadí motocyklů. Mezi kamiony si upevnil první pozici Hans Stacey z Nizozemska. Aleš Loprais udržel v této kategorii čtvrté místo.

žádný příspěvek celý článek »

Aleš Loprais už je čtvrtý, Čagin odstoupil

foto

11. ledna 2007 • 09:00

Ruský jezdec Vladimir Čagin v Dakarské rally nepokračuje. V páté etapě z Varzázátu do Tantánu se potýkal s technickými problémy svého kamionu. Nejprve ho sice zprovoznil, ale nakonec skončit musí. Posun až na čtvrté místo zaznamenal Aleš Loprais.

žádný příspěvek celý článek »

Kamiony vede Čagin, automobily Sainz

foto

10. ledna 2007 • 08:41

Španělský motocyklista Marc Coma a ruský jezdec Vladimir Čagin na kamionu se drží v čele Rallye Dakar i po čtvrté etapě. Lídrem soutěže automobilů ve slavném pouštním závodu je momentální exmistr světa v automobilových soutěžích Carlos Sainz ze Španělska. Čtvrtou etapu ovšem poznamenala tragická událost.

žádný příspěvek celý článek »

Despres dojížděl jen na první rychlostní stupeň

foto

9. ledna 2007 • 09:40

První africkou etapu Dakarské rallye v soutěži motocyklů vyhrál Marc Coma ze Španělska. Jeho konkurenti měli technické potíže. Francouzský soupeř Cyril Despres rozbil na konci rychlostní zkoušky převodovku.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar 2007: Nováčci Zapletal s Janáčkem se derou vpřed a jsou spokojeni !

foto

9. ledna 2007 • 08:00

Náš tým Offroadsport CZ je na Dakaru nováčkem a tak jsme museli a vlastně stále musíme bojovat o místo na slunci. Startovní číslo #457 nedává moc možností se protlačit dopředu, ale pomalu a jistě se nám to daří.

žádný příspěvek celý článek »

toplist