www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

MacHale je s jedenáctým místem nadmíru spokojený

24. ledna 2007 • 11:45

Irský pilot Gareth MacHale dokončil Rallye Monte Carlo na vynikajícím jedenáctém místě a dokázal za sebou nechat jezdce s mnohem mladší technickou WRC, než jakou disponuje on sám.

MacHale startoval s Focusem WRC 03, ale již nyní se těší, jak bude moci představit jeho novější verzi, což by se mělo stát asi na začátku února. „Vloni jsem dokončil Rallye Monte Carlo na slušné šestnácté pozici, a tak jsem si dal za cíl, že tento výsledek vylepším,“ řekl na úvod MacHale.

„Posun na jedenáctou příčku je tedy pro mě velkým úspěchem, především když vezmu v úvahu, že jsem startoval s Focusem WRC z roku 2003. Velmi se těším na Irskou rally, která startuje v listopadu. Věřím, že jakmile ji jezdci poznají, dají mi za pravdu, že také tato soutěž je jednou z nejnáročnějších na asfaltovém povrchu,“ pokračoval dále MacHale.

Poprvé by se měl irský pilot představit v novém Focusu WRC 06 na domácí Galway International Rally, která startuje 3. února. O nový speciál se mu bude starat společnost M-Sport a také Tom Gahan.

„Bude mi jistě chvíli trvat, než si zvyknu na jízdu na levém sedadle. Nikdy se ale předem nevzdávám, takže věřím, že si na to brzy navyknu. Určitě se chci v průběhu roku zlepšovat,“ doplnil Ir, který se představí v novém Focusu WRC 06 v seriálu mistrovství světa až na březnové Mexické rally.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist