www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Vodafone Rally de Portugal (JRC)

Willy Collignon je s dohodou nadmíru spokojený

25. ledna 2007 • 10:20

Přesto, že to dlouhou dobu vypadalo na to, že jedinou Fabii WRC bude v letošním seriálu mistrovství světa pilotovat Jan Kopecký, těsně před startem Rallye Monte Carlo se všechno změnilo.

Belgický mladík Francois Duval dostal od Willyho Collignona zprávu, že se konečně dohodl na podpoře s týmem Škoda Motorsport. Ta bude stejná, jako byla v loňském roce a Duval tak bude moci odjet s Fabií WRC dalších devět soutěží seriálu mistrovství světa.

Poprvé se představí se Škodovkou na Portugalské rally. Pomohla k tomu dohoda s novým sponzorem Pyramid Technologies, společností Škoda Auto a její belgickou odnoží Škoda Import Belgium.

Francois Duval tehdy řekl: „Jsem velice šťastný, že můžu absolvovat dalších devět soutěží v týmu Williho Collignona (šéf týmu First Motorsport). Doufám, že po všem úsilí, které jsme ze sebe vloni společně vydali, dosáhneme letos na zaslouženou odměnu. S příchodem nového sponzora a podporou Škody k tomu máme dobře nakročeno.“

„Loňská sezona se nedá s tou letošní srovnávat. Máme v plánu testovat před každou rally. Také jsme už vychytali drobné chybky, které nás loni v týmu provázely, takže věřím, že nyní máme nejlepší podmínky předvést slušný a komplexní výsledek,“ doplnil Duval.

Willy Collignon na závěr dodal: „Vloni to bylo velmi náročné a pokud by to mělo být stejné i letos, nemohli jsme tak nadále pokračovat. Potřebovali jsme větší pomoc. Děkuji Pyramid Technologies, společnosti Škoda Auto i Škoda Import Belgium. Bez nich by žádný takový projekt nevznikl. Určitě bychom mohli s takovou pomocí dosáhnout velmi dobrých výsledků.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist