www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Vodafone Rally de Portugal (JRC)

M-Sport ukončil vyšetřování "okenní" aféry

foto

17. dubna 2007 • 14:00

Jen pár hodin po skončení Rally Portugal obdržely všechny posádky, které jely s vozy Ford Focus WRC06, pětiminutovou penalizaci. Při závěrečné technické přejímce totiž komisaři zjistili, že boční okna těchto vozů měly tloušťku pouze 3,1 milimetru, zatímco předepsaná hodnota je o čtyři desetiny větší.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Portugalské rally

foto

12. dubna 2007 • 06:00

Ohlédnutí za posledním doposud odjetým podnikem seriálu mistrovství světa, tedy Portugalskou rally, dnes uzavíráme slibovanou fotogalerií našeho polského kolegy Tomasze Bugiela. Věříme, že rovných devět desítek snímků určitě stojí za shlédnutí.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Portugalské rally

foto

6. dubna 2007 • 14:35

Na Portugalské rally nechyběl ani další z českých fotografů - Zdeněk Sluka. Po včerejší fotogalerii Petra Frýby nám tak do galerie z této soutěže přibylo téměř osm desítek dalších snímků.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Portugalské rally

foto

5. dubna 2007 • 12:00

Téměř stovku snímků z víkendové Portugalské rally si můžete prohlédnout v naší nejnovější fotogalerii. Jejím autorem je náš dvorní fotograf Petr Frýba, který si z jarního Portugalska kromě spousty zajímavých fotografií a zážitků přivezl paradoxně pěknou angínu, takže mu tímto přejeme brzké uzdravení!

žádný příspěvek celý článek »

Rally Portugal: Citroën v záři reflektorů

foto

5. dubna 2007 • 07:00

Velký úspěch si v záři reflektorů v neděli na stadionu ve Faro vychutnávaly posádky stáje Citroën Sport. Portugalkou rallye totiž vyhráli Sébastien Loeb a Daniel Elena, zatímco Dani Sordo a Marc Martí skončili třetí, obě posádky startovaly na vozech Citroën C4 WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Mitsubishi: Araújo spokojen, Gardemeister nikoliv

foto

4. dubna 2007 • 11:00

Trojnásobný portugalský mistr Armindo Araújo při svém debutu s vozem WRC, který se odehrál na jeho domácí Rally Portugal, zaujal lehkostí, s jakou přešel z produkčního Lanceru do vozu stejného jména s přídomkem WRC05.

žádný příspěvek celý článek »

Je skvělé znovu vyhrát, říká Clark

foto

4. dubna 2007 • 10:00

Brit Barry Clark zvítězil ve druhém klání letošního ročníku značkového poháru Fiesta SportingTrophy International, které se konalo v rámci Rally Portugal. Vzhledem k tomu, že Clark vyhrál i první díl této série, Rally Norway, má nyní jezdec na své pronásledovatele slušný bodový náskok.

žádný příspěvek celý článek »

Oba swifty v Portugalsku na bodech

foto

4. dubna 2007 • 01:00

Zlínský tým JM Engineering se vrátil z Portugalska spokojen. Jaan Mölder i Vilius Rožukas dovedli vozy Suzuki Swift S1600 do cíle na bodovaných příčkách. Díky tomu patří estonskému mladíkovi třetí příčka v průběžné klasifikaci juniorského seriálu.

žádný příspěvek celý článek »

Pořadatelé Portugalské rally dostali pokutu

foto

3. dubna 2007 • 05:00

Návrat Portugalska do kalendáře světových automobilových soutěží byl všeobecně očekáván s napětím, jak se pořadatelé z Pyrenejského poloostrova vypořádají hlavně s neukázněností diváků, což býval v minulosti největší problém této soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

Tretie miesto teamu Tempus Styllex

foto

3. dubna 2007 • 04:00

Výborné tretie miesto v kategórii FIA JRC vybojovala na Vodafone Rally de Portugal pri svojom úvodnom vystúpení v sezóne 2007 posádka teamu TEMPUS STYLLEX Jozef Béreš - Petr Starý na Renaulte Clio S1600. Tretia, záverečná etapa náročného podujatia odštartovala v nedeľu ráno a na posádky čakalo celkom 5 rýchlostných skúšok.

žádný příspěvek celý článek »

BP-Ford v čele šampionátu i po penalizaci

foto

3. dubna 2007 • 02:00

Úřadující mistr světa, tým BP-Ford zůstává v čele šampionátu značek i přes pětiminutovou penalizaci, o které se rozhodlo po skončení Portugalské rally. Jejím důvodem byla tloušťka skla zadních bočních okének Focusů RS WRC.

žádný příspěvek celý článek »

V Portugalsku vyloučen Rui Madeira

foto

2. dubna 2007 • 06:00

Kromě již mediálně známých závažných problémů s váhou u všech Fordů se techničtí a posléze i sportovní komisaři v Portugalsku zabírali také druhým nejrychlejším produkčním vozem celé soutěže, které řídil místní matador Rui Madeira.

žádný příspěvek celý článek »

Všechny Fordy penalizovány pěti minutami !

foto

2. dubna 2007 • 00:05

Jak jsme informovali již předevčírem, po páteční etapě portugalské soutěže měly tovární Fordy problémy s technickými komisaři. Dnes po ukončení soutěže padl definitivní a velice zajímavý verdikt - všichni jezdci Fordů včetně obou továrních obdrželi pětiminutovou penalizaci!

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký v cíli Portugalské rally

foto

1. dubna 2007 • 19:45

Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek zakončila svůj první start v Portugalské rally na celkovém dvaadvacátém místě.

žádný příspěvek celý článek »

Portugalská rally: Další šotolinový triumf pro Citroen

foto

1. dubna 2007 • 16:50

Třetí a závěrečnou etapu letošního pátého podniku seriálu mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích dokonale vystihnul latinský termín status quo. Úřadující světový šampion Sébastien Loeb si dnes s naprostým přehledem dokázal pohlídat svůj čtyřicetivteřinový náskok a naprosto zaslouženě přivedl Citroen C4 WRC k druhému letošnímu vítězství na šotolině.

žádný příspěvek celý článek »

toplist