www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Vodafone Rally de Portugal (JRC)

Portugalci chystají super speciálku

25. ledna 2007 • 11:20

Organizátoři Portugalské rally zveřejnili plány na super speciální rychlostní zkoušku, která se u nich pojede při obnovené premiéře v seriálu mistrovství světa. Tolik oblíbený krátký test vznikne na stadiónu Algarve.

Super speciálka, která bude měřit 2.03 kilometru, odstartuje rally ve čtvrtek večer a následně pak také zakončí celý podnik v neděli odpoledne.

„Očekáváme návštěvu asi dvacet tisíc fanoušků. Na okruhu se vždy představí dva vozy, které budou startovat zaráz. Bude to paralelní rychlostní okruh. Chceme ale zkoušku využít více, a tak se na ní jezdci představí ve čtvrtek večer a následně pak také v neděli odpoledne,“ stálo v prohlášení organizátorů Rally Portugal.

S projektováním pomáhal také Ricardo Teodosio. „Viděl jsem projekt a myslím, že to bude skvělá show pro diváky. Ani jsem do něj nemusel nijak zasahovat. Všechno vypadalo báječně.“

Na trati se ještě před samotnými světovými jezdci představí také vozy Fiat 124 Spyder, Ford Escort RS, Audi Quattro, Alpine Renault. Mezi pozvanými jezdci nechybí Markku Alen, Ari Vatanen, Jean Pierre Nicolas...

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist