www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 07 - Mogul Šumava Rallye

Roman Kresta testoval v Bělé Lancer Evo IX

25. ledna 2007 • 13:10

Včera se uskutečnil první letošní test Romana Kresty a vozu Mitsubishi Lancer Evo IX, se kterým by se měl český pilot letos představit na třech domácích soutěžích. Jeho prvním startem bude Rally Šumava.

Luhačovický pilot řekl, že při testu panovaly velmi složité podmínky a trať se musela dokonce prohrnout. „Napadlo hodně sněhu, ale alespoň jsem si mohl Mitsubishi Lancer Evo IX otestovat i v extrémních podmínkách,“ řekl na úvod Kresta.

„Vyzkoušel jsem si různá nastavení a udělal takový kompromis pro dané podmínky. Osobně bych uvítal, kdyby bylo na Šumavě hodně sněhu. Měl jsem možnost si také vyzkoušet pneumatiky BFGoodrich a to jak sněhové bez hrotů, tak i s hroty.“

Napadá mě tedy další otázka. Dlouhou dobu se spekuluje o tom, zda budou na Šumavě pneumatiky s hroty povoleny? „Co já vím, tak povoleny budou. Bude to sice jen na vybraných rychlostních zkouškách, ale schválené už to je,“ pokračoval dále Kresta.

Bývalý pilot továrního týmu BP Ford WRT bude na Šumavě startovat v barvách Mogul Rally Teamu s Lancerem Evo IX, se kterým jel také vloni Barum Rally Zlín. Na horké sedadlo spolujezdce vedle něj usedne Petr Gross.

„Musím říci, že vůz je perfektně připravený a celkově zrepasovaný. Na sněhu se choval dobře a neměl jsem s ním žádný problém. Pokud je ideálně nastavený, pak se na sněhu ovládá velmi podobně, jako vůz specifikace WRC,“ dodal na závěr Kresta.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ - Foto: M. Rybář

Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
25.01.2007 22:19
Breaky
Kluci z Varnsdorfu jsou holt šikovný:-)Miloši dobrá práce
25.01.2007 21:45
Acom
Jen aby snih byl
25.01.2007 15:32
Cito
No uvidime asi pekny souboj. Bude se urcite na co divat...
25.01.2007 13:11
Ricardo - moderátor
Kompletní fotogalerii z testů naleznete pod tímto odkazem:
odkaz na www.milosrybar.com
Autorem je Miloš Rybář
toplist