www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Petter Solberg hovoří o Rallye Monte Carlo

29. ledna 2007 • 10:25

Norský pilot Petter Solberg nezapomíná na svých oficiálních stránkách na své fanoušky a po několika dnech se ve zkratce vrátil k Rallye Monte Carlo, kde se mu celkem dařilo. Nebýt defektu v páteční dlouhé rychlostní zkoušce, mohl bojovat i o čtvrté místo.

„Všichni v týmu věděli, že první rally bude velmi náročná. Bylo to znásobeno především tím, že jsme startovali na nových pneumatikách BFGoodrich. Ty jsme vůbec neznali, pouze z testování,“ prohlásil na úvod Solberg.

„Byla to pro nás spíše taková testovací rally. Musel jsem se naučit jezdit jiným způsobem, což mi chvíli trvalo. Vlastnosti vozu se totiž značně změnily. Hodně jsme se toho naučili, ale stále nás ještě čeká spousta práce. Bylo zábavné sledovat souboj Chrise a Mikka, především proto, že se nakonec radoval Chris,“ pokračoval dále Solberg, který dokončil Rallye Monte Carlo na šesté pozici.

„Musím se také zmínit o bratru Henningovi, kterému se na asfaltu příliš nedařilo. Není to jeho oblíbený povrch a bylo to vidět. Navíc startoval s novým vozem, což mu situaci ještě ztížilo. Zaslouží si ale za ty roky tvrdé práce to, že může jet celý seriál mistrovství světa a ještě neřekl poslední slovo. Kdyby mohl více testovat, pak by na asfaltu jistě bojoval o přední místa. Je to profesionál a ví, čeho je schopen.“

„Nyní se již těšíme do Švédska a Norska, kde se představíme domácím fanouškům. Navíc se již nemůžeme dočkat nové Imprezy WRC, kterou představíme v Mexiku. Čeká nás letos zajímavá sezóna,“ dodal na závěr Solberg.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist