www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Swedish Rally (JWRC)

Kosti Katajamäki - Wilson ho pochválil

7. února 2006 • 15:00

Finský mladík Kosti Katajamäki ve Švédsku dokázal, že to s vozem specifikace WRC na sněhu opravdu umí. Ve velké konkurenci sedmadvaceti vozů WRC totiž skončil šestý.

Přitom ještě před závěrečnou etapou byl Fin až na deváté pozici. Jeho spolehlivost se však vyplatila, a tak se posunul před Mattiase Ekströma (havárie), Henninga Solberga (technické problémy) a Janne Tuohina (technické problémy).

„V neděli jsem chtěl jet úplně naplno a pokusit se posunout kupředu,“ řekl Katajamäki. „Chtěl jsem všem ukázat, že s Focusem WRC 05 mohu zajet kvalitní časy. Auto fungovalo bezchybně a trať mi seděla na jedničku. Měl jsem sice menší nevýhodu ve startovní pozici, protože na trati ležel čerstvý sníh, ale jinak to bylo OK.“

„Ráno jsem se rozjel a zajel časy v TOP10, ale jak se blížil cíl, tak jsem nepatrně zvolnil, protože jsem chtěl dojet až do cíle,“ doplnil Fin.

Ředitel továrního týmu BP-Ford WRT Malcolm Wilson Katajamäkiho pochválil. „Kosti odvedl skvělou práci. Měl již zkušenosti se sněhovou soutěží, protože vyhrál Arctic Rally, ale ve Švédsku jel s vozem WRC poprvé. To je velmi slušný výsledek se starším modelem Focusu WRC 05. Navíc dojel bez jediného škrábance a to je na sněhové rally obdivuhodné,“ doplnil na závěr Wilson.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist