www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 07 - Mogul Šumava Rallye

Karla Trojana čeká téměř domácí soutěž

2. února 2007 • 13:45

První ryze českou soutěží mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových rally je již tradičně klatovská Mogul Šumava Rallye. Na start letošního 42. ročníku nejstaršího domácího podniku se postaví také posádky týmu Rallye Sport Promotion.

Pro Karla Trojana je šumavská soutěž prakticky domácím podnikem, neboť na ní mnohokráte startoval s místním navigátorem Danem Vodičkou. Největšího úspěchu však v Klatovech dosáhl s Janem Možným v roce 2002, když s Toyotou Corollou WRC zvítězili.

Své letošní šance si Karel, kterého bude v Lanceru Evo IX navigovat Petr Řihák, zatím netroufá odhadovat. „Hodně bude záležet na počasí. Rád bych viděl sníh, aspoň na Vimpersku, ale obávám se, že i poslední zbytky sněhu na trati velmi záhy zmizí. Trať soutěže doznala docela dosti změn, což je samozřejmě jenom dobře a nepojedeme stereotypně po stále stejných zkouškách.“

Jak už bylo řečeno výše, Mogul Šumava Rallye má pro Karla Trojana osobitý nádech. „Tuto soutěž mám opravdu rád a zajel jsem tu hodně dobrých výsledků. Navíc tu mám hodně přátel a známých a například při rally bydlíme u mého kamaráda a bývalého navigátora Dana Vodičky. Je tedy logické, že se mi na Šumavě v této atmosféře dobře závodí,“ říká Trojan, který bude obhajovat bronz z roku 2006.

Podobně jako na začátku ledna při rakouské IQ Jänner Rallye se příznivci automobilových soutěží v okolí Klatov a Vimperka podle všeho nedočkají zápolení na sněhu a ledu, neboť většina testů byla už v průběhu seznamovacích jízd pokryta pouza blátem a zimním posypem. Na druhou stranu může tento fakt posádkám situaci ještě více zkomplikovat, neboť podmínky na trati tak mohou být totálně nevyzpytatelné.

Toho jsou plně vědomi také Lukáš Veselý s Janem Paulikem, kteří se v Klatovech posadí do loňského Mitsubishi Lancer Evo VII právě po Karlu Trojanovi. U této dvojice mladíků se sice nepředpokládá, že by mohli alespoň částečně napodobit loňský výkon jejich zkušenějších týmových kolegů, ale už v Rakousku tato posádka naznačila své potenciální možnosti.

„Samozřejmě, že mám ještě v živé paměti nepříjemnou zkušenosti z poslední rychlostní zkoušky na Jänner Rallye. Na druhou stranu jsme ale ostudu neudělali a věřím, že v Klatovech už budeme schopni trochu víc držet krok se zkušenějšími posádkami a zajíždět solidní časy,“ řekl těsně před startem 42. Mogul Šumava Rallye Lukáš Veselý.

Čtyřlístek posádek startujících pod hlavičkou týmu Rallye Sport Promotion doplní ve třídě N2 Jan Šlehofer se Zbyňkem Soběhartem na Hondě Civic 1.6 Vti a Jaroslav Kubata s Klárou Šillerovou na Fordu Escort RS 2000 ve třídě A7.

Jan Vaškovič ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist