www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Swedish Rally (JWRC)

Wilksovi start do sezóny nevyšel, Valoušek spokojený

8. února 2006 • 09:00

Britský jezdec Guy Wilks nezačal sezónu v JWRC zrovna nejlépe, když Švédskou rally dokončil s vozem Suzuki Swift Super 1600 až na deváté, tedy nebodované pozici. Navíc nebyl v průběhu víkendu spokojený s nastavením svého speciálu.

Problémy začaly Wilksovi již před startem RZ 7, když mu vypadla jedna poloosa. Musel tak odjet testy pouze s jediným poháněným kolem. Po opravě se snažil ztrátu dohnat, ale skončil mimo trať. Ztratil před dvacet minut. Do servisu dojel doslova za minutu dvanáct.

„Bylo to na poslední chvíli,“ řekl k nehodě Wilks. „Chtěl jsem dojet na bodech a doufal jsem, že to bylo ještě možné. Za osmým v pořadí Kosciuszkem jsme však byli nakonec více než pět minut. Nepomohli mi ani dvě vítězství v rychlostních zkouškách v nedělní etapě.“

Naopak velmi dobrý výkon s vozem Suzuki Swift Super 1600 podal Pavel Valoušek, který byl v cíli nadmíru spokojený. „Dokončili jsme náročnou rally a navíc bez větších technických problémů. Zkoušel jsem jet rychle a držet za zády Pinomäkiho. To se mi také nakonec podařilo,“ dodal otrokovický pilot, který si připsal na konto pět mistrovských bodů.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist