www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 21. května 2024, Svátek má Monika, zítra Emil

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 07 - Mogul Šumava Rallye

Valoušek se na Šumavu těší

2. února 2007 • 11:00

Po vydařeném startu na úvodním podniku letošního mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích se Pavel Valoušek vydal do okolí Klatov, kde se dnes a zítra uskuteční již dvaačtyřicátý ročník Mogul Šumava Rallye.

Na startu se společně se Zdeňkem Hrůzou objeví opět za volantem Mitsubishi Lancer Evo VIII od týmu Racing Activities. „Už na Jänneru se ukázalo, že tohle auto je konkurenceschopné. V Rakousku jsme se společně hodně sžívali, ale vím, že se s ním dá jet ještě rychleji. I proto jsem rád, že jsme se s panem Mládkem dohodli i na start na Šumavě,“ prozradil Pavel Valoušek.

Pavel Valoušek však nebude na tratích rychlostních zkoušek bojovat pouze o body do českého šampionátu, ale také do Winter Cupu, kde se po první polovině drží na páté příčce. „Winter Cup byla hlavní motivace, proč jsme se před sezónou rozhodli na Jänneru a Šumavě startovat. Bohužel jsme v závěru první rakouské etapy udělali chybu a přišli o cenné body, díky vítězství v sobotní etapě však máme pořád naději na velice dobrý výsledek,“ řekl Pavel Valoušek.

Přestože se oba podniky Winter Cupu jedou v zimních měsících, sněhu si jezdci příliš neužijí. V Rakousku po něm nebyla ani památka, na tratích u Klatov a Vimperka to nevypadá o moc líp. „Je to skoro stejné, jako v Rakousku. Tratě jsou převážně mokré, občas vytahané bláto na cestu. Po sněhu a ledu ani památky, pouze v některých místech je možné nalézt jejich zbytky,“ naznačil po seznamovacích jízdách zklamaný Pavel Valoušek.

A jaké si otrokovický jezdec klade cíle? „Budeme se snažit dojet co nejlíp, rozhodně však nechci zapomenout ani na fanoušky. K největším favoritům určitě budou patřit Roman Kresta a Václav Pech. My se budeme snažit jet co nejrychleji, ale na jaké umístění to bude stačit si netroufám odhadnout,“ uvedl Pavel Valoušek a na závěr dodal: „Je škoda, že se nepojede na sněhu. Většina diváků i řada posádek se na to těšila, ale nedá se nic dělat, přírodě neporučíme.“

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist