www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Swedish Rally (JWRC)

Matthew Wilson ve Švédsku nezklamal

8. února 2006 • 11:00

Britský mladík Matthew Wilson, který brázdí tratě seriálu mistrovství světa rally ve voze Ford Focus WRC týmu Stobart VK, dokončil víkendovou Švédskou rally na čtrnácté pozice.

Podle devatenáctiletého mladíka je ale nejdůležitější to, že dojel až do cíle a získal další cenné poznatky a zkušenosti. Především v neděli se mu povedly všechny testy, které projel bez nejmenších potíže a vyvaroval se všem krizovým situacím.

I díky tomu se dokázal posunout ze sedmnácté pozice po druhé etapě až na konečnou čtrnáctou. „Hned na první zkoušce v neděli mi na startu zhasl motor. Ztratil jsem tak patnáct vteřin, než jsem jej znovu nastartoval,“ řekl Wilson mladší.

„Auto bylo v tu chvíli v závodním režimu, takže nešlo hned nastartovat. Musel jsem vypnout elektroniku a znovu ji zapnout. Tím se celý systém odblokuje. Je to podobné, jako když doma restartujete počítač.“

„Pak už šlo všechno v pohodě. Některé zkoušky mi seděly více, jiné méně. Ale jinak to byla opravdu parádní jízda. Jede se velmi rychle a někdy nevíte, co vás čeká za další zatáčkou či horizontem. Je proto důležité mít dokonalý rozpis a hlavně mu věřit. Já jsem ale takový neměl.“

„Při druhých průjezdech stejnými testy jsem si už byl mnohem jistější a zrychlil jsem. Mám před sebou ještě hodně práce a musím se učit. Jsem rád, že jsem alespoň získal body pro tým, když se to nepodařilo také do MS FIA jezdců,“ dodal na závěr Matthew Wilson.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist