www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 07 - Mogul Šumava Rallye

Patrik Hlach po Šumavě

7. února 2007 • 02:00

Na třetím místě ve třídě N2 se na Mogul Šumava Rallye 2007 umístila jihočeská posádka Patrik Hlach-František Poláček. A jak viděl mladý pilot tuto náročnou soutěž ?

„Moje dojmy ze Šumavy jsou poněkud rozpačité. Jsem šťastný, že jsme s Fandou tak dlouhou, těžkou a uklouzanou soutěž dokončili na bodech, konkrétně na třetím místě. Jenže jak je známo, tak ve třídě N2 byla na Šumavě velmi slabá účast. Sešly jsme se pouze tři posádky ve třídě a to je na velký mistrák hodně málo.

Jirka Trojan a Honza Šlehofer byli místní a už dávno před startem jsem se obával obkladu. To se začalo potvrzovat už v pátek na okruhu. Po projetí cílem úvodní vložky jsem byl přesvědčen, že jedeme rychle. Po zjištění časů dosažených soupeři, kteří nám ujeli o třicet vteřin, jsem začínal tušit, že asi dostaneme pořádně nařezáno. Bohužel se má předpověď splnila. Na druhé vložce nám Šlehofer nandal opět téměř třicet vteřin a Trojan patnáct. Pak padla mlha jako hrom. Musím se přiznat, že jsem začal krizové úseky prodávat více než je zdrávo.

Smekám před mladíkem Šlehoferem. Opravdu jel jako z partesu. Když jsem mu v servisu šel potřást pravící a vyseknout mu pochvalu, tak mi v klidu odpověděl, ať neblázním, že je tam doma a zná to tam jako vlastní boty. Nic to ale nezměnilo na mém názoru na něj. Je to velmi talentovaný pilot a má minimum zábran na trati doslova letět. Myslím, že má před sebou velkou budoucnost.

Podle mého názoru by s ním měl tentokrát velké problémy i pro naší třídu už legendární Míra Tarabus. Když už jsem u Miry, tak Vám na sebejistotě nic nepřidá, když se na startu zrušené vložky dozvíte, že právě kvůli posádce Tarabus-Trunkát se pojede volný průjezd. Nebyl to příjemný pocit vidět zbořeného Ignise a Miru v sanitce. Po pátečním obkladu od konkurence nám bylo jasné, že už nemá cenu zbytečně riskovat. Prioritou bylo především dojet bez nějakých zbytečných karambolů až do cíle. Stálo by to jen zbytečné peníze navíc.

Sobotní etapa rovněž nebyla procházkou růžovým sadem. Rychlostní zkoušky byly hodně blátivé a díky našemu špionovi Tomášovi Slípkovi z firmy APM jsme měli i nějaké informace o tom, jak to na trati vypadá. Myslím, že z našich průjezdů asi diváci moc nadšení nebyli. Budu se opakovat, ale nemělo smysl na trati něco vyvádět. Bylo nám jasné, že body jsou to nejcennější, čeho můžeme dosáhnout.

Po Šumavě jsme ve třídě N2 na průběžném druhém místě.

Nyní nás čeká tříměsíční pauza až do domácí Rally Český Krumlov. Ani během přestávky s Fandou rozhodně nehodláme lenošit. Čeká nás spousta obchodních jednání se sponzory. Doufám, že do Krumlova už bude jasno, jestli finančně pokryjeme celou sezónu, nebo jestli je konec. Po třetím místě ze Šumavy a po čtvrtém z Jänneru máme celkem dobře rozjetou sezónu. Uděláme vše proto, abychom jeli dál a na domácí soutěži už snad budeme soupeřům sekundovat.“

Patrik Hlach a Vlastimil Resl
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist