www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Corona Rally Méxiko (PCWRC)

Gareth MacHale si pochvaloval nový Focus WRC 06

8. února 2007 • 10:50

Irský pilot Gareth MacHale dokončil víkendovou Galway International Rally na vynikajícím druhém místě. Pokořil jej pouze Marcus Grönholm s Focusem WRC 06, který přijel do Irska poznávat záludnosti tamějšího asfaltu.

MacHale si odbyl v domácí soutěži v novém stroji premiéru a nemohl si ji vynachválit. V letošním roce by měl s novým Focusem WRC 06 absolvovat celkem dvanáct soutěží. Některé v domácím šampionátu, ostatní pak v mistrovství světa.

„Byli jsme velmi spokojení s naším výkonem o uplynulém víkendu,“ prohlásil na úvod MacHale. „Celkem rychle jsem si zvykl na řízení vlevo a nakonec z toho bylo druhé místo za Marcusem.“

„Znovu se ukázalo, že rally je také o štěstí. Například Eugene Donesly jasně dokazoval, že Irská rally nebude pro světové jezdce jednoduchou záležitostí, jelikož v podstatě celé dva dny vedl. Marcus musel stále dohánět ztrátu. Eugene ale nakonec havaroval v RZ 12 a musel odstoupit z prvního místa.“

„Mým cílem pro letošní rok je podávat dobré výkony i ve světě, abych nedělal irským jezdcům svými výkony ostudu,“ doplnil MacHale.

Dalším startem irského závodníka je Mexická rally, která se jede v březnu, jako čtvrtý podnik seriálu mistrovství světa.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist