www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 07 - Mogul Šumava Rallye

Smolná Šumava Míry a Dana

9. února 2007 • 00:15

Ani na druhém podniku Mezinárodního mistrovství České republiky nemohl chybět Sparrow racing s opět stoprocentně připraveným Suzuki Ignis S1600 a Mírou Tarabusem. Celý tým si před závodem dělal zálusk na kvalitní umístění a vítězství ve třídě A. Začátek byl opravdu senzační a vše probíhalo jako v nejkrásnějším snu. Na prvních dvou „erzetách“ zajížděla dvojice Tarabus – Trunkát časy okolo první desítky a celý tým se těšil na testy za tmy, které Mírovi sedí, ale na třetí rychlostní zkoušce přišla osudová chyba.

V jedné pravé zatáčce došlo k jezdecké chybě, vůz sjel do příkopu, kde na posádku čekala betonová skruž, která následným nárazem Ignise zastavila. Díky pomoci diváků se posádka i s vozem dostala zpět na trať a měřený úsek dokončila, ale rozsah škod na voze byl tak velký, že nedovoloval pokračovat v soutěži. Nasazení posádky bylo opravdu veliké, vždyť Míra dokončil test i s pochroumaným hrudníkem a Dan dokonce se zlomenou rukou.

Posádka byla po odvezení sanitou a následném ošetření v Domažlické nemocnici propuštěna do domácího ošetřování. Vedení týmu přeje spolujezdci rychlé uzdravení a brzký návrat zpět na české tratě. Míra a Dan figurují po druhém podniku MMČR na třináctém místě absolutního pořadí a určitě by rádi zvětšili svůj bodový zisk a s téměř stoprocentní jistotou se budou prát o vítězství v „áčkách“. Všechny fanoušky zveme do Českého Krumlova, kde se opět setkáme.

Michael Daněk
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist