www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Kopecký se popere o TOP10, Prokop má pokus číslo 3

10. února 2007 • 22:45

Ve druhé etapě Švédské rally se mohlo srdce českého fanouška radovat, ale i smutnit. Radost udělal svým postupem vpřed ve výsledcích Jan Kopecký. Naopak Martina Prokopa potkala smůla v podobě rozpadlého ráfku a následného odstoupení. Obě české posádky bychom měli vidět na trati třetí etapy.

Filip Schovánek sliboval v pátečním večerním servisu změnu nastavení Škody Fabia WRC a posun vpřed. Podařilo se a zde je vyjádření pilota, Jana Kopeckého: „Po včerejšku jsme pozměnili setup a bylo to lepší. Pozice na startu, kdy jsme vyráželi zprvu třetí a ke konci dokonce jako druzí, nám moc nepomohla. Na cestě není tolik sněhu a vyjíždí se šotolinová kolej, která má podstatně větší přilnavost. Startovat mezi prvními může být výhodou na asfaltu, nebo na šotolině, kde se dělají hluboké koleje, ale včera se nám vzadu jelo trošku lépe. Na druhou stranu nejeli před námi takoví střelci, takže nerozráželi sněhové bariéry a my jsme s nimi mohli počítat, kdybych to třeba přehnal. Zítra je dlouhý den a hlavně se jede jedenatřicet kilometrů dlouhá erzeta. Uvidíme jak to půjde. Jsme kousek za Ostbergem a pokud se ho udržíme, nebo dokonce přeskočíme, budeme rádi. Latvala je daleko a má naprosto jiné zkušenosti s tímto povrchem, toho honit určitě nebudeme.“

Martin Prokop již byl v Karlstadu, kde se připravoval na start do třetí etapy Švédské rally. Místo rozhovoru tedy přinášíme informaci o důvodu odstoupení posádky Martin Prokop – Jan Tománek s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX tak, jak jsme ji získali od členů týmu Jipocar. Martinovi na druhé dnešní rychlostní zkoušce praskly loukotě na ráfku a vyletěl ven z trati. Vůz zůstal mimo trať a ani po výměně kola nebylo možné jej vrátit zpět. Po vyproštění se posádka vrátila zpět do servisu, kde bylo auto během půl hodiny opraveno, zkontrolováno a připraveno pro nedělní start. To je dobrá zpráva. Méně dobrá informace říká, že Martin Prokop se rozhodl odvolat svůj start v Norsku a po skončení Švédské rally se tým vrací do České republiky. Do Norska se přesunou jen Martin Prokop s Janem Tománkem, aby alespoň absolvovali seznamovací jízdy a ve čtvrtek se zúčastní slavnostního zahájení juniorského šampionátu.

Milan Hauer, Karlstad a Hagfors
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
11.02.2007 10:57
Pavel
To ty loukotě praskly asi mrazem! Je třeba se zeptat těch, co jedou pořád po trati, jaké a kde kupují ráfky!
toplist