www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Solberg nedojel, Atkinson nakonec až osmý

12. února 2007 • 14:10

Továrnímu týmu 555 Subaru WRT se nepodařilo velmi dobře rozjetý závod ve Švédsku dotáhnout do zdárného konce. Petter Solberg odstoupil v sobotu, když vyjel mimo trať a nemohl se dlouhých čtrnáct minut dostat zpět. Tým se poté rozhodl, že jej ze soutěže odvolá. Ve chvíli havárie byl přitom Petter Solberg na velmi pěkném třetím místě.

Jeho týmový kolega Chris Atkinson sice dorazil až do cíle, nicméně ani on to neměl bez potíží. V neděli se postupně propracoval až na pátou pozici, nicméně poté udělal v RZ 18 chybu a začal se propadat směrem dolů.

Při střetu s bariérou totiž poškodil zavěšení levého zadního kola a s tím musel absolvovat ještě další dvě zkoušky. Nakonec udržel alespoň osmou pozici a připsal si na konto další bod do MS FIA jezdců.

Chris Atkinson: „Mrzí mě chyba na RZ 18, kde jsem poškodil levé zadní kolo. Beru to především s ohledem na tým, protože jsem mohl získat čtyři body do MS FIA značek. Byl jsem ale spokojený se svou rychlostí i s dosahovanými časy. Je to dobré znamení před Norskou rally. Pokusím se tam o opravu.“

Richard Taylor: „Poslední den byl zklamáním pro Chrise. Měl celkem solidní pozici na pátém místě a pak z toho bylo nakonec až osmé. Měli jsme určitě větší cíle, ale alespoň jsme poznali, jak funguje Impreza WRC na pneumatikách BFGoodrich na sněhu, takže toho využijeme v Norsku.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist