www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Daniel Carlsson je s pátým místem spokojený

12. února 2007 • 14:45

Švédský pilot Daniel Carlsson se na domácí rally představil poprvé v Xsaře WRC. Navíc to bylo poprvé s novým spolujezdcem a v novém týmu. I přesto dokázal vybojovat v silné konkurenci páté místo. Třetí příčku z loňska sice neobhájil, i tak byl v cíli spokojený.

„Před startem Švédské rally jsem s vozem natestoval pouze sto kilometrů. To je také důvod, proč jsem ztratil hned v pátek tolik času. Zvykal jsem si na jízdu s Xsarou WRC. Pak jsem se dostal do dobrého rytmu a také spolupráce s novým spolujezdcem byla bez chyb. Už se těším na start v Norsku,“ řekl Carlsson, o kterého byl ve Švédsku obrovský zájem hlavně mezi domácími novináři.

Druhý pilot tým OMV Kronos Racing Manfred Stohl dojel na sedmé pozici. Také on si ještě stále zvyká na Xsaru WRC a doufá, že v příštím závodě už to bude bez problémů s brzdami, které jej znovu postihly.

„Zatím to nefunguje podle mých představ. Abychom se dostali do pohody z loňska nám chybí ještě hodně. Musíme na tom tvrdě zapracovat. Už mě nebaví opakující se potíže s brzdami. To se nesmí stávat. Chci začít bojovat o stupně vítězů, jako vloni. Nakonec ale mohu být spokojený, protože jsem hned za Loebem druhým neskandinávským pilotem, který získal body. Doufám, že v Norsku zopakujeme kvalitní výkon a znovu zabodujeme,“ doplnil Stohl.

Ředitel týmu Kronos Racing Marc van Dalen na závěr dodal: „Získali jsme sedm bodů do MS FIA značek a jsme jen o bod za továrním týmem Subaru. Manfred i Daniel jeli bezchybně a to je důležité. Nyní musíme zapracovat ještě na vozech, abychom dosáhli maximálního potenciálu.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist