www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Latvala i Wilson museli předčasně odstoupit

12. února 2007 • 15:30

Oba jezdci týmu Stobart Ford VK Jari Matti Latvala a Matthew Wilson nedokončili Švédskou rally, jelikož jejich Focusy WRC 06 doslova zamrzly. Naštěstí se stejný problém vyhnul Henningu Solbergovi a také oběma továrním Focusům, i když Marcus přiznal, že měl na přejezdu k první ranní nedělní rychlostní zkoušce také drobné problémy.

Jelikož byla ráno teplota ve Švédsku okolo -27°C měli jezdci problém se zamrzlou olejovou pumpou. Ta má na starosti to, aby dodávala olej do motoru, kde je následně rozstřikován. Jelikož pumpa nefungovala, nemohli jezdci dále pokračovat v rally. Hrozilo totiž poškození motorů, které budou oba potřebovat také v Norsku.

„Věřím, že to bylo pro oba mladé jezdce veliké zklamání, ale raději jsme jim řekli, aby odstoupili, než aby došlo k poškození dvou motorů,“ řekl na vysvětlenou Wilson senior.

„Popravdě řečeno ještě přesně nevíme, co bylo příčinou, ale máme několik možných variant. Není ale potřeba se tím nějak zvlášť znepokojovat. V Norsku už se to opakovat nebude. Pokud je to přesně ten problém, co myslíme, tak by měl být brzy vyřešen,“ pokračoval šéf M-Sportu.

„Co se týká výkonu všech našich jezdců, tak mohu být spokojen. Vždyť Marcus vyhrál a Mikko dojel i po pátečních problémech s posilovačem řízení třetí. Navíc čtvrtý skončil Henning Solberg s dalším Focusem WRC 06. Určitě jedeme se stejným cílem i do Norska, kde chceme znovu bojovat o příčky nejvyšší,“ dodal na závěr Malcolm Wilson.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist