www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Thomas Schie ve Švédsku: Problémy s palivem

13. února 2007 • 03:00

Norský jezdec Thomas Schie si právě odjetou Uddeholm Swedish Rally moc neužil. Při jednom ze svých ojedinělých startů v Mistrovství světa dojel do cíle na čtrnáctém místě, což je daleko za předstartovními očekáváními. Za všechno mohly problémy s řídící jednotkou Norova Fordu Focus WRC, které po celou dobu způsobovaly nedostatek výkonu vozu.

„Měli jsme v řídící jednotce motoru nahraný program, který běžně používáme, bohužel tento software nebyl naladěn na spalování benzínu schváleného FIA, které jsme během startu ve Švédsku museli používat. Ztratili jsme tak velkou část výkonu, což jsme pocítili již ve čtvrtek na shakedownu – bohužel jsme s tím během rally nemohli nic dělat,“ vysvětluje Nor, jehož jsme mohli několikrát vidět i v Čechách na Rally Bohemia.

„Na trati shakedownu jsme byli o 2,5 sekundy pomalejší než loni a od většiny předních jezdců jsme dostali kolem tří sekund,“ pokračuje Schie. „Doufám, že aktuální nedostatek našeho focusu co nejrychleji odstraníme a do naší domácí soutěže následující víkend nastoupíme v plné síle!“

Schie se svým spolujezdcem Goranem Bergstenem byli po páteční etapě Švédské rally na čtrnácté pozici. Během soboty se posunuli ještě o jednu příčku vpřed, avšak v neděli ráno vylétli z trati a padesátisekundová ztráta spojená se zhasnutým motorem znamenala opět propad na konečnou pozici těsně před polovinou druhé desítky mezi posádkami dojetými do cíle.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist